ALAPLI HABERLERİ

ŞEHİDİMİZİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

18 Aralık 2016
940 kez görüntülendi

ŞEHİDİMİZİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Kayseri’de meydana gelen bombalı hain terör saldırısında şehit olan askerlerden Kenan Döngel (20), memleketi Kdz. Ereğli ilçesinde Alaplı ve Ereğli’den 10 binlerin katılımıyla son yolculuğa uğurlandı.


Kdz. Ereğlili şehit Kenan Döngel Sahil bandında cenaze namazı kılınmak üzeren Devrim Bulvarı sahil mevkisinde oluşturulan alana askerlerin omuzlarında getirildi.

Şehidin en küçük kardeşi 3 yaşındaki Livanur Döngel, Türk Bayrağı sarılı tabutun yanına getirilerek, şehit ağabeyine veda etti.
Şehidin yakınları, tabuda sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin dayıları Orhan ve Hüseyin Karabulut, yaşadıkları acıya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Tören alanında bekletilen sağlık ekipleri, şehit yakınlarına müdahalede bulundu.

Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken şehit annesi Şeyime Döngel, sandalyeye oturtularak, yakınlarınca sakinleştirilmeye çalışıldı. Törene terliklerle geldiğini fark eden askerler, annenin ayağına havlu sararak ısıtmaya çalıştı. Birkaç dakika sonra temin edilen ayakkabı, üşüyen anneye giydirildi.
Bir başka asker ise üşüyen şehidin dedesinin omuz ve bacaklarına, askerlerin giydiği parkalardan örttü. Ağabeyinin kamuflaj ceketi ile postallarını giyen şehit kardeşi Mertcan Döngel ise baba Özcan Döngel’e sarılarak gözyaşı döktü.

BAKAN, YILMAZ KATILDI
Törene katılmak için ilçeye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aile fertlerine başsağlığı diledi. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen din görevlisince kıldırılan cenaze namazında, Şehit Döngel için dua etti. Döngel’in naaşı, Sinop’a götürülmek üzere alanda bekletilen cenaze nakil aracına konuldu.

Törene, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Manioğlu, Bartın Jardarma Komutanı Osman Arslan, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turhanlı, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, çevre il, ilçe ve beldelerin belediye başkanları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 10 bine yakın kişi  katıldı.

kenannn

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz