ALAPLI HABERLERİ

ŞEHİDİMİZİ TEKBİRLERLE UĞURLADIK

16 Eylül 2012
692 kez görüntülendi

ŞEHİDİMİZİ TEKBİRLERLE UĞURLADIK

Şehit Mücahit Coşkun tekbirlerle uğurlandı

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkun’un cenazesi, memleketi Alaplı ilçesinde toprağa verildi.

Mücahit Coşkun’un(26) cenazesi, Gata’daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Çatak köyündeki futbol sahasından alınarak cenaze aracıyla baba evine götürüldü.

Burada ailenin isteği üzerine slogan atılmadı, baba Şeref Coşkun ise taziyeleri kabul etti, dualar edildi. Daha sonra askeri top aracına konulan şehidin cenazesi, Çatak köyü futbol sahasındaki tören alanına getirildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Chp Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Yalçın Enç, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin eşi Elif Coşkun’un, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı görüldü. Şehidin 10 aylık kızı Ayşe’nin de babasının tabutunu okşaması törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Baba Şeref Coşkun’un törende bir yakınına okutturduğu metinde, cenazenin siyaset yeri olmadığını belirterek, “Slogan atılmasını istemiyoruz. Şehidimizi dualarla uğurlayacağız. Yaşanan olayda ihmal varsa yüce devletimiz ve adaletimizin hesap sormasını istiyorum” dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut da cenazede sloganlar atılmasının şehidin huzurunu kaçıracağını, dualar ve tekbirlerle uğurlanması gerektiğini belirtti.

Bulut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı’nın çelenk gönderdiği görüldü.

ŞEHİT MÜCAHİT COŞKUN CENAZE NAMAZI ile kanca67


ALBUM ADI ŞEHİT MÜCAHİT COŞKUN CENAZESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 9/16/2012 (204 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz