ALAPLI HABERLERİ

Şehidin Kabrindeki Göndere İtfaiye Aracıyla Türk Bayrağı Çekildi

14 Aralık 2015
846 kez görüntülendi

Şehidin Kabrindeki Göndere İtfaiye Aracıyla Türk Bayrağı Çekildi

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesindeki Şehit Piyade Onbaşı Ferhan Boz’un kabrindeki göndere,itfaiye ekiplerinin yardımıyla Türk bayrağı çekildi.

Şehidin kardeşi Mehmet Ali Boz, ağabeyinin 690 Evler Mezarlığındaki kabrinin başında bulunan gönderdeki Türk bayrağının ve ipinin bulunmadığını fark etti. Boz, bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu.

Daha sonra Boz, Alaplı Belediyesi itfaiye ekibinin desteğiyle ağabeyinin kabrindeki göndere yeni aldığı Türk bayrağını çekti.

Boz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 gün önce ağabeyinin kabrine ziyarete geldiğinde Türk bayrağının göndere çekili olduğunu söyledi.

Bayrağın rüzgar nedeniyle uçması ya da yırtılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Boz, “Hatta kontrol ettim. Bir şey var mı diye sağlamlaştırdım. 2 gün sonra mezarlığa gittiğimde bayrak ve ip yerinde yoktu. Mezarlığın etrafını gezdim, bulamadım. Son 2 günde ne rüzgar vardı ne de fırtına, birilerinin bayrağı ve ipini alabileceğini düşünerek Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundum. Şehidin başucunda göndere çekili olan Türk bayrağından kim ne ister anlamadım” diye konuştu.

Boz, ip ve yeni bir Türk bayrağı aldığını anlatarak, itfaiye ekibinin yardımıyla göndere yeniden Türk bayrağını çektiklerini belirtti.

Piyade Onbaşı Ferhan Boz, 2008 yılında Şırnak‘ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada cinnet getiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

bnbnbn                vvvvv

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz