ALAPLI HABERLERİ

ŞEHİTLER İÇİN SABAH NAMAZINDA DUA YAPILDI

18 Mart 2016
696 kez görüntülendi

ŞEHİTLER İÇİN SABAH NAMAZINDA DUA YAPILDI

Çanakkale Şehitleri için  sabah namazından sonra  dua yapıldı. Alaplı 690 Evler Camisinde 18 Mart Cuma günü sabah namazında program yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ kapsamında bu yıl ikincisini yaptığı programda dualar yapıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 ilde Çanakkale Şehitleri için özel bir program düzenliyor.

81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda Çanakkale Şehitlerinin aziz hatıraları için anma programı düzenlendi.

Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleştirilen  programda, Kuran’ı Kerim başta olmak üzere tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirilecek, kasideler ile aziz şehitlerin ruhları şad edildi.. Tüm yurtta gerçekleştirilen şehitleri anma programında eller dua için açıldı, yüz binlerce insan aynı anda tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

 

Sabah namazı ile başlayan programlarda vatandaşlara Çanakkale’de askerlerin yediği buğday çorbası, ekmek ikram edildi.

Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale’de, Şehitleri Anma programına da  Alaplı MYO  okuyan gençler ve çevredeki gençler yoğun ilgi gösterdi .

Programa Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, vaiz O.Fatih Eryiğit çevre camilerdeki cami görevlileri  ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

duaa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz