ALAPLI HABERLERİ

SEL ARICILARI VURDU

22 Haziran 2014
733 kez görüntülendi

SEL ARICILARI VURDU

Arıcılar selde büyük zara gördü . Kocaman deresi kenarında arıcılık yapan Süleyman Avcı’nın kovanlarının tümü, Baki Bozkurt’un 10 adet kovanı sele kapıldı.

Süleyman Avcı; yıllardır Kocaman köyünde arıcılık yaptığını ilk defa böyle bir sel gördüğünü selde ekili arazinin tümünün sel suları altında kaldığını arı kovanlarının ise sel sularına kapıldığını söyledi. Avcı Zararının çok büyük olduğunu ,kendi imkanları ile  dere kenarına taşlarla  set yapmaya başladığını ifade etti.

Arıcılarda Baki Bozkurt ise her yıl Çay köyünden bal mevsiminde arıları bu bölgeye getirdiğini, sel sularının dere yatağından çok yükselerek yattığı konteynıra kadar çıktığını, sel nedeniyle 5 gün mahsur kaldığını söyledi.Kovanlarından 10 tanesini sel sularının  götürdüğünü ifade eden Bozkurt devletten destek beklediklerini sifade etti.

 

Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, selde on binlerce arının telef olduğunu söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, sel felaketinin ardından bu yıl bal rekoltesinin çok düşük olacağını vurguladı.

Dağlarda ve dere kenarlarındaki yüzlerce arı kovanının, sel sularına kapıldığını ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

“İlçemizde mayıs ayı ile birlikte kestane balı üretimi için ormanlık alanlara taşınan arıcılar, yaşanan sel felaketinde büyük zararlar gördü. Özelikle dere kenarlarına yakın yerlere kovanlarını bırakan birçok arıcı, kovanlarını sel sularına kapıldığını belirtiyor. Zarar gören arıcıları tespit etmeye çalışıyoruz. İlçemizde bu yıl bal rekoltesinin çok yüksek olacağını umut ediyorduk. Ancak yaşanan sel sonrası özelikle kestane ve orman gülü balı üretimi çok düşük olacak. Arıcıların zararlarını karşılanması için elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz