ALAPLI HABERLERİ

SELDE MAHSUR KALANLARIN İMDADINA YETİŞTİLER

6 Haziran 2014
574 kez görüntülendi

SELDE MAHSUR KALANLARIN İMDADINA YETİŞTİLER

İlçede dün geceden itibaren etkisini arttıran sağanak, Düzce-Ereğli karayolu ile Alaplı Deresi yakınlarındaki bölgelerde sele neden oldu.

Selden dolayı ilerleyemeyen araçlarında mahsur kalanlarla Alaplı Deresi kenarındaki evlerinden çıkamayan vatandaşlar, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince bulundukları yerlerden çıkartıldı.

 

Belediye ekipleri, Alaplı deresinin taşma riskine karşı Alaplı Köprüsü’nü trafiğe kapattı. İtfaiye araçlarından vatandaşlara, dere kenarına yaklaşılmaması ve köprünün kulanılmaması yönünde uyarı anonsları yapıldı.

 

– “47 vatandaşımızı kurtardık”

 

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, bölge trafik istasyonu tüneller bölgesinde 12 vatandaşı son anda sel sularından kurtardıklarını söyledi.

 

İlçede bir çok ev ve işyerinin sel suları altında kaldığını ifade eden Taşkın, “Dün gece başlayan şiddetli sağanak nedeniyle Alaplı Deresi’nde taşkınlar meydana geldi.  Köylerde ve dere kenarlarında yaşayan vatandaşlarımız evlerinde mahsur kaldı. Şu ana kadar mahsur kalan 47 vatandaşımızı evlerden ve araçlardan kurtardık. Sele kapılan 9 köpek ve ahırlardan inekleri kurtardık. Şu an için bir can kaybımız yok” dedi.

seller

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz