ALAPLI HABERLERİ

SEMERCİ’NİN ESKİ ESER MERAKI

18 Kasım 2012
1.056 kez görüntülendi

SEMERCİ’NİN ESKİ ESER MERAKI

 

Alaplı İlçesi Bölücek Köyünde yaşayan iş adamı Muharrem Semerci,(60)  evinin duvarlarında 200 yıllık tarihi eşyaları sergiliyor.

Semerci, yaptığı açıklamada, Köylerde eski yıllarda kullanılan eşya ve tarım aletlerini evinin duvarlarında sergilediğini söyledi.

15 yıl önce dedesinden kalma tarım eşyalarını saklayarak işe başladığını ifade eden Semerci, şunları söyledi;

“Köylerde bahçelerde ve evlerde kullanılan tarihi eşyaları sergilemek dedemden bana kalan birkaç tarihi eşya ile başladı. Tarihi eşyalara sahip çıkmak ve onları korumak her zaman zevkle yaptığım bir iştir. Gittiği birçok köyde tarihi eşya merakımı bilen arkadaşlarım bana köylerde kullanılan ancak tarihi anlamı olan eşyaları vermeye başladı. Ben o eşyaları temizleyerek evimin dış duvarına asmaya başladım. Zamanla evimin bir duvarı yetmeyince diğer duvarlara koymaya başladım. Ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Eski tarihi eserleri toplayarak eski geleneklerimizi yaşatmayı seviyorum. El verdikçe ben eski tarihi eşyaları toplayarak sergilemeye devam edeceğim. Burada 200 senelik tarihi eşyalar var. Sürekli bakım istiyorlar. Bakımlarını her gün yapıyorum. Bakmazsam ağaç oldukları için çürüyorlar. Pulluk, ponduruk, burunluk, düven, öküz arabaları, tırmık, keten dokumada kullanılan araçlar kecire, çukuruk, demir tokmağı, Testi, gaz lambası, su testisi gibi 300 çeşit tarihi tarım ve ev araç gereçlerini evinin duvarında sergilemekteyim. Tarihi eşyaların güneş ve yağmurdan zarar görmeleri için sundurma yaptım. İler ki zamanlarda da müze yaparak orada sergilemeyi düşünüyorum.

Şu an duvarda 200 yıllık ağaç’tan yapılma leğen var. Özelikle buraya ziyarete gelen arkadaşlarımız onu çok merak ediyorlar.”

ALBUM ADI SEMERCİ’NİN ESKİ MERAKI, Fotograf Mustafa Kanca on 11/03/2012 (64 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


SEMERCİ’NİN ESKİ ESER MERAKI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz