ALAPLI HABERLERİ

ŞEVKET KAZAN ALAPLI’DA KONUŞTU

8 Temmuz 2013
580 kez görüntülendi

ŞEVKET KAZAN ALAPLI’DA KONUŞTU

Adalet Eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Alaplı’da patisinin İlçe kongresine katıldı.

 

 Kazan, kongrede yaptığı konuşmada, İstanbul’daki gezi parkı olaylarına alkış tutan gazetelerden bazıları şu anda Mısır’da Türkiye’ye nasıl aynısını uygularız diye tüyolar aldığını söyledi. Ankara da Melih Gökçek’i İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan’ı Belediye Başkanı yapan bizdik diyen Kazan, “Benim Zonguldak la ilişkim 1977 yılında Kocaeli Milletvekili iken Zonguldak Milletvekili olmak için görevlendirilmem üzere Alaplı kapısından Zonguldak’a girişiyle başladı. O kapı çok başka bir kapı olmuş o zaman devam virajlar ucumlar kenarından geçerdik. Ama şimdi baktık ki o virajlar kıyılar sahiller olarak yerinde duruyor. Ama yol değişmiş virajlar, virajlar değil tüneller, tüneller haline gelmiş her şeyden önce sizin yaşamanınız kolaylaştırıyor. Bu hizmetleri yapanlardan Allah razı olsun diyorum.”şeklinde konuştu.

 

Yerel yönetimi millete sevdiren biziz

 20 ilde belediye başkanlığı kazandığımız dönemde gece, gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Kazan şöyle konuştu; “Özümüzde bir yerel seçimler var. Bizim belediyeciliğimiz ne olduğu bellidir. Eğer bu gün Ankara’da bir Melih Gökçek varsa o Melih Gökçek’i Türkiye vitrine getirip koy koyan partiyiz. Bir Tayyip Erdoğan varsa, O Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanı yapan bizdik. O yerel seçimlerde 5 tane büyük şehrin Belediye Başkanlığını kazandık.20 tane ilin Belediye Başkanlığını kazandık. Gece gündüz çalıştık. Beyaz masalar kurduk Belediyelerde belediye gelen vatandaşların işleri ihmal edilmesin diye bu masaları kurduk. Yerel yönetimi bu memlekete sevdiren bir partiyiz.”

Erdoğan, Avrupa Birliği hayranı

Kazan konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği hayranı olduğunu belirterek, İslam dünyasına sahip çıkmasını istedi. Kazan, “Bu gün dünyada 160 devlet var. 160 devletin 60 tanesi İslam devletidir. Hani İslam devletini sesini duyabiliyor musunuz. Bir Avrupa Birliği 12 ülkeyle kurdular bu gün 20 küsüre çıkardılar. Her yerde Avrupa Birliği deniyor. Bu güne kadar Avrupa Birliği hayranlarından biride Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu gün 160 ülkenin devletin üyesi olduğu güvenlik konseyinde bir İslam devleti yok bizim 6 milyarlı insanlık dünyasında 1,5 milyarı Müslüman bu 1,5 milyarı Müslüman olan bir dünyada neden Milli Güvenlik konseyinde bir tane üyesi olmaz. Seni adam yerine koymuyorlar neden seni adam yerine koymayanların niye arkasından gidiyorsun. Niye İslam dünyasını derleyip toparlamıyorsun. Bak bir Recep Tayyip Erdoğan sın işte toparla şimdi Avrupa Birliğine meydan okuyor bu Mısır meselesinden dolayı Avrupa Birliği bu Mısırdaki olaylara karşı sesini çıkarmamış darbe yapılmış sesini çıkarmamış. Ne bekliyordun onların darbeye sesini çıkarmasını Müslüman’ı esiyorlar darbeye ses çıkartır mı Avrupa, arıyorsun Erbakan hocanı ama çıkış yolu bulamıyorsun. Ama Millet bulacak.” Diye konuştu.

Türkiye’yi Mısır, gibi yapmaya çalışıyorlar

Mısır Cumhurbaşkanının genelkurmay başkanı seçerken gözlerinin kör olduğunu olduğunu öne süren, Kazan şunları kaydetti; Mısır Cumhurbaşkanı Mursi bir Genelkurmay Başkanı atamış dün gazetelerden öğreniyoruz ki Genelkurmay başkanı gecen hafta Amerika da Cumhurbaşkanıyla görüşmüş. Ve adamın aslı Yahudi’ymiş. Bir Mursi’ni gözlerin bu kadar kör mü ya bir insan Genelkurmay Başkanlığına getirecek insanı şu anda İsrail’den neler çekti hepimiz biliyoruz. Bu nasıl Genelkurmay Başkanlığına getirildi. Şimdi Mursi’nin bu hatasını Tahrir meydanına toplanan o Müslüman kardeşler düzeltmeye çalışacaklar. Bakın Türkiye’nin de belası oradan gelir.İstanbul’daki gezi parkı olaylarına alkış tutan bazı gazeteler şu anda Mısır’dalar oradan tüyo alacaklar.Nasıl Mısır’da bu biz bunu aynısını Türkiye de yapalım içimizden dışımızdan bizimle uğraşıyorlar.Bunu düzeltmemiz lazım.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Üyelerin tamamının oyun alan Ramazan Sarıkaya Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı oldu.

ALBUM ADI SAADET PARTİSİ ALAPLI İLÇE KONGRESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 7/07/2013 (32 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz