ALAPLI HABERLERİ

SGK ALAPLI’DA ESNAFLARI BİLGİLENDİRDİ

25 Ocak 2013
633 kez görüntülendi

SGK ALAPLI’DA ESNAFLARI BİLGİLENDİRDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alaplı Merkezi Müdürlüğü tarafından esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına konuşan SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, Bize tanınan imkanların verilen masaların, sandalyelerin oturmak için değil vatandaşlara hizmet etmek için verildiğini biliyoruz dedi.

Alaplı İlçesinde SGK Merkez Müdürlüğünü hizmet açtıklarını anlatan Öner, şöyle konuştu;

“SGK İl müdürlüğü olarak 2006 yılının ortalarında Sosyal güvenlik reform çalışmaları çok ciddi bir şekilde başlatıldı. Radikal bir takım kararlar alındı. Radikal kararlar esasen yıllardır hatta Cumhuriyet tarihinle eşdeğer olan Sosyal Güvenlik Kuruluşlarını bir araya getirerek tek çatı altında yürütülen sürdürebilir bir sosyal güvenlik anlayışını hakim kılınması için çalışmalar başlatıldı.2008 yılında bu çalışmaların sonuna gelinerek bütün SGK tek çatı altında toplanarak kişiler arasındaki statülerinden kaynaklanan farklılıklar giderilmesi sağlanmıştır. Gerek bakanlığımız gerekse başkanlığımız bu konuda gerçekten öz veriyle çalışmalar yürütülüyor. Burada sadece mevzuat değiştirilmedi. Vatandaşa en yakın yerden, uygun ve fiziki şartlarda hizmet verilmesi için bir takım çalışmalarda yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında Alaplıda’da SGK Merkez Müdürlüğü hizmete açıldı. Açılmasında büyük emeği olan sayın Belediye Başkanı Çimenoğluna ve oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Artık vatandaşlarımız Zonguldak ve Ereğli’ye gitmeden işlerini kendi İlçelerine halledebilecekler”

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alaplı Merkezi Müdürü Nilüfer Uzar tarafından Sosyal Güvenlik kanunları hakkında sunum yapıldı

ALBUM ADI SGK ESNAFI BİLGİLENDİRDİ, Fotograf Mustafa Kanca on 1/25/2013 (16 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz