ALAPLI HABERLERİ

SİBEL’İN AİLESİ’DEN MAHKEME KARARINA TEPKİ

20 Kasım 2012
1.180 kez görüntülendi

SİBEL’İN AİLESİ’DEN MAHKEME KARARINA TEPKİ

Alaplı ilçesinde sevgilisi Anıl Tezcan tarafından adliye önünde öldürülen Sibel Yılmaz davasından çıkan sonuç Yılmaz ailesinin tepkisini çekti.

Ağabey Murat Yılmaz, “Mahkemenin verdiği ceza ile kadın cinayetleri tetiklenmiş oluyor.” dedi.
Alaplı’da geçtiğimiz yıl aralık ayında Sibel Yılmaz’ı adliye önünde ruhsatsız silahla vurarak ölümüne neden olan Anıl Tezcan, Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin verdiği bu cezayı az bulan Sibel Yılmaz’ın ailesi, alınan bu kararla kadın cinayetlerinin tetikleneceğini iddia etti. Üzücü olayda hayatını kaybeden Sibel Yılmaz’ın ağabeyi Murat Yılmaz, kız kardeşini öldüren Anıl Tezcan’ın mahkemede tahrik yasasından faydalanmasına da tepki gösterdi. Ağabey Murat Yılmaz, Anıl Tezcan’ın kız kardeşini yaraladığında, evlerinin önüne gelinerek taciz edildiklerin de, kız kardeşinin resimlerinin montajlanarak internete verildiğinde tahrik olduklarını ama zanlıya bir tokat bile atmadıklarını kaydetti.
Kız kardeşine daha önce yapılanlardan dolayı Anıl Tezcan’ın ceza almamasının adım adım cinayete gittiğini ifade eden ağabey Yılmaz, “Katil tahrik yasasından faydalanıyor. Adliyeye ruhsatsız silahla geliyor. Dışarıda kardeşim Sibel’i bekliyor. Geldiğinde daha önce kurmuş olduğu silahını çıkartıp ateşliyor. İlk ifadesinde savcıya hiçbir şey söylemeden vurduğunu, sonrasında hakaret ettiğini söyledikten sonra vurduğunu söylüyor. Sanığın tahrik yasasından yararlanması için eline ezber edilmesi, için verilen yazı okutturuluyor. Kendisi tahrik yasasından yararlanarak 21 yıl 8 ay ceza alıyor. Düşmelerde yapıldığında 15 yıl hapis cezası ile çarptırılıyor. O gün adliye önünde silahı tutukluk yapmasa yeğenim Özkan ve arkadaşı da belki de öldürülecekti. O şahıs benim kız kardeşimi yaraladığında, resimlerini internete verdiğinde ceza almadı. Adım adım cinayete gitti. Biz bu olaylarda tahrik olmadık. Sonuca bakıldığında alınan bu karar kadın cinayetlerini tetiklemiş oluyor. Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Komisyon kurulup dava yeniden incelenmeli. Kadın hakları bu dava da çok kanun eksikliği görecek.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz