ALAPLI HABERLERİ

SİGARANIN ETKİLERİ VE KANSER ANLATILDI

4 Nisan 2013
533 kez görüntülendi

SİGARANIN ETKİLERİ  VE KANSER ANLATILDI

Alaplı  Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik “Sigaranın Etkileri , sigara ve Kanser ” semineri verildi.


Alaplı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Yalçın Yılmaz Sigaranın insan vücuduna etkileri, Solunum yollarıımız ve sigara, Akciğer kanseri,hakkında Alaplı Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlere eğitim semineri verildi.
Birçok kanser türünün ancak erken tanı sayesinde tedavi edildiği ve hayat kurtardığının vurgulandığı seminerde yaklaşık 100 kursiyere seminer verildi. . Hastalıkların belirtileri ve tedavileri hakkında bilgiler verildi.
Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Barış Özdemir Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.
Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, “01 ve 07 Nisan tarihleri kanser haftası olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu hafta sebebiyle bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biride Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerine  sigara ile ilgili kanserlerden korunma eğitimleri vermekteyiz. Eğitimlerimizin amacı vatandaşlarımızı kanserler hakkında bilinçlendirmektir. “Erken tanı Hayat Kurtarır” sloganıyla hafta boyunca çeşitli eğitimler vereceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz