ALAPLI HABERLERİ

SINAVA GİRİŞ BELGESİ ÇIKMADI

11 Mart 2013
593 kez görüntülendi

SINAVA GİRİŞ BELGESİ ÇIKMADI

 Yeterlik Sınav Giriş Belgesi Alamayan Adaylar, Mağdur olduklarını dile getirdiler. Bu durumda yüzlece adayın olduğu ifade ediliyor

 

Açık öğretim İmam hatip Lisesi 3.sınıf öğrencisi Zuhal Atlay, Diyanet İşleri Başkanlığının Kuran Kursu Öğreticiliği Yeterlilik sınavı na müracaata bulunduğunu ancak sınav yeri belgelerinin alamadığından dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Atlay, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının Kuran Kursu Öğreticiliği Yeterlilik sınavlarına girmek için Eğitek hesabına sınav ücreti olarak 35.00 TL yatırdığını söyledi.

17 Mart 2013 Pazar günü yapılacak sınav öncesi sınav yeri bilgilerine ulaşamadığını ifade eden Atlay, şunları söyledi;

“Açık öğretim İmam-Hatip Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Diyanet İşleri Başkanlığının 17 Mart 2013 tarihinde yapacağı Kur’an Kursu Öğreticiliği Yeterlilik sınavı için belirtilen tarihlerde Ziraat Bankası Alaplı Şubesine Eğitek (Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) hesabına sınav ücreti olarak 35.00 TL yatırdım. Daha sonra sınav duyurusunda belirtilen açıklamalar doğrultusunda elektronik ortamda sisteme kayıt işlemimi yaptım. Fakat sistemden kaynaklanan sorunlardan dolayı 06 Mart 2013 tarihinde sınav yerlerinin belli olması duyurusu yapıldıktan sonra Eğitek sınav yeri sorgulama ekranına girdim ama sistemden adıma sınav yeri belirtir bir belge alamadım. Defalarca sorgulamama rağmen sınav yeri bilgim bulunamadı. 17 Mart 2013 Pazar günü saat:10.00’da yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınavına girememekteyim. Benim gibi sınav ücretini yatırıp ve elektronik ortamda kayıt yaptırıp sınav yeri bilgisi çıkmayan mağdur insanlar olduğunu duygum. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne müracaat ettim. Bana bu sınavı Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığını ve bu sınav ile ilgili kendilerinin hiçbir tasarrufu bulunmadığını, bu konuyla ilgili bir şey yapamayacaklarını bildirdiler. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ve Sınav Dairesi Başkanlığına müracaatta bulundum. Gelen cevap’ta bu konunun tamamen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile alakalı olduğunu söylediler. Bizlere yardımcı olacak muhatap bir kurum bulamadık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz