ALAPLI HABERLERİ

SOKAK HAYVANLARINA GÖNÜLLÜ BAKIYOR

17 Şubat 2015
632 kez görüntülendi

SOKAK HAYVANLARINA GÖNÜLLÜ BAKIYOR

Alaplı ilçesinde resim öğretmeni Serkan Böncü, lokantalardan  topladığı artık yemeklerle beslediği sokak hayvanlarının tedavilerini de yaptırıyor.

Serkan Böncü, yaptığı açıklamada, ilçeye 1,5 yıl önce tayin edildiğini, sokak hayvanların durumunu görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Belediyenin desteğiyle sokak hayvanları için barınak yaptırdıklarını ifade eden Böncü, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 1,5 yıl önce Alaplı’ya öğretmen olarak atandım. Atanmamın ardından sokakta gördüğüm hayvanların durumu yürekler acısıydı. Hayvanların rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediyeyle temasa geçerek çalışmalara başladık. Hayvan barınma evi olmadığı için sokaklarda gördüğümüz köpekleri beslemeyle başladık. Daha sonra eski hayvan barınma evini yeniden düzenledik. Başıboş köpekleri bu barınakta toplayarak lokantalardan aldığımız yemek artıklarıyla beslemeye başladık. Şu anda burada 60 civarında köpek kalıyor. Dışarıda kalan bir o kadar da sokak köpeği var onları da bu barınağa toplamaya çalışıyoruz.”

Hayvan sever ev hanımlarının kendilerine yardımcı olduğunu anlatan Böncü, “Yemek fabrikaları ve lokantalarla bağlantıya geçerek her gün artan yemekleri toplayarak barınaktaki ve sokaktaki köpekleri besliyoruz. Ayrıca onların tedavilerini yapıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla kış şartlarında hayvanların beslenmelerini sağlıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz