ALAPLI HABERLERİ

SORULARLA CHP DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRMESİ

23 Temmuz 2013
606 kez görüntülendi

SORULARLA CHP DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve Belediye Meclis üyeleri, İsmail Eşref ile başlayan Muharrem Akdemir ile devam eden CHP’nin Zonguldak Belediyesi’ndeki 4,5 yılını kamuoyuna sordu. AK Partililer, ankette verilen vaatleri hatırlatarak, sözlerin tutulamadığını belirttiler.

Sözlerin tutulamadığını belirten İl Başkanı Hamdi Uçar, “Neyi değiştirdiler, bize onu söylesinler. Fiziksel olarak ne katkı sağladılar? Yandaşlarına çıkar sağlamaktan öte bir hizmet yapılmadı” dedi. Belediye Başkanı Akdemir ve CHP’nin bu anketli eleştirilere vereceği yanıt merak ediliyor.

 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve bazı Zonguldak Belediye Meclis üyeleriyle birlikte CHP dönemini değerlendirdi.  Parti binasında düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna yönelik bir de anket formu dağıtıldı. Ankette yer alan sorularda, CHP’nin yerel seçimler öncesi verdiği sözler hatırlatılarak, yanıtlanması istendi.

Milletvekilliği seçimleri nedeniyle istifa eden Zonguldak Belediyesi’nin eski Başkanı İsmail Eşref’in seçim beyannamesinde verdiği sözlerin hiçbir tanesinin yeni Başkan Muharrem Akdemir döneminde de hayata geçirilmediğini ve farklı konularla gündemin meşgul edilmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Uçar, “Zonguldak’ta neyi değiştirdiler, bize onu söylesinler. Fiziksel olarak ne katkı sağladılar? Peşkeş çekmeden başka bir şey yapmadılar. Yandaşlarına çıkar sağlamaktan öteye bir hizmet yapılmadı” dedi.

Zonguldak Belediye Meclis üyelerinin CHP’li Zonguldak Belediyesi ve Başkan Muharrem Akdemir’in durumunun sorulduğu anketi paylaşmadan önce konuşan İl Başkanı Hamdi Uçar, şunları söyledi:

“PEŞKEŞ ÇEKMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMADILAR”

“Cumhuriyet Halk Partili belediyenin 4,5 yıl önceki seçim beyannamesi elimizde. Bu seçim beyannamesinin içerisinde yer alan, halkımıza, vatandaşlarımıza ve Zonguldak’ımıza yapacağı yatırımlarla ilgili taahhütlerini paylaşıyoruz. Bu seçim beyannamesinde yer alanların hangisini şimdiye kadar hayata geçirebilmişlerdir? Biz bu konuda kamuoyunun hafızasını tazelemek istiyoruz. Merkezi hükümetimizin yaptığı bir takım çalışmaları görmezlikten gelen, küçümseyen yerel yönetimlerin bu dönem içerisinde Zonguldak’a neler kazandırdıklarını da bu formla paylaşmış oluyoruz. Zonguldak’ımızın yerel hizmetlerde geriye gittiğini görüyoruz. Hizmetleriyle değil, bir takım açıklamalarla gündemde kalma çabası içerisinde olduklarını görüyoruz. Zonguldak Belediyesi, bu seçim beyannamesindeki vaatlerin hiçbir tanesini yerine getirmemiştir. Bugün yapılan asfalt ve doğalgaz çalışması, seçim beyannamesinin içerisinde bile yok. Yapamayacaklarına inandıkları için seçim beyannamesine almamışlar. Ama merkezi hükümetimizin bu imkânları sağlamasıyla şehrimiz doğalgaz ve asfalta kavuşmuş oldu. Oysa Zonguldaklılar kanalizasyon çalışmasından sonra 1,5 yıldır çile çekiyorlar. Herkes araçlarını tamire götürüyor. İnsanlar bıktı. Bunları hizmetmiş gibi göstermekte doğru değil ve bunlar sıradan, basit çalışmalardır. Zonguldak’ta fiziksel olarak ne değişimi sağladılar? Köprüyü mü yenilediler, dereyi mi ıslah ettiler, lavuar alanındaki projeyi mi hayata geçirdiler, çöp alanını mı ıslah ettiler? Ne yaptılar? Kentsel dönüşümü mü sağladılar? 5 yıllık dönem içerisinde Türkiye’nin 80 vilayetinin tamamında TOKİ yapıldı, ama Zonguldak’ta bir tane bina yapılmadı. Kentsel dönüşüm sağlanamadı. Zonguldak’ta neyi değiştirdiler? Bize onu söylesinler. Fiziksel olarak ne katkı sağladılar? Peşkeş çekmeden başka bir şey yapmadılar. Yandaşlarına çıkar sağlamaktan öteye bir hizmet yapılmadı. Bizim dönemimizde eğer çevre yolunu bitirmeseydik, bugün bu doğalgaz, kanalizasyon çalışması yapılamazdı. Valiliğin önündeki derenin üzeri kapatılıp alternatif yol yapılmasaydı, bu hizmeti bugün yapamazlardı. Önce ulaşımı sağlayacak alternatif bir çalışma yapılması lazımdı. Kapuz Plajı’ndan Zonguldak’a kadar yolun genişletilmesi yapıldı. Bunlar çok önemli projeler değil, ama ulaşım açısından rahatlatacak projelerdir. Bizim dönemimizde çöp döküm alanı ortadan kaldırıldı. Hatta mahallelerin birçoğunda asfalt çalışması yapıldı. Bundan sonrada da yapacağımız çok önemli projeler var.”

“HAVUZDAN KİM ÇIKARSA, ADAYIMIZ ODUR”

“Seçimlerle ilgili geniş çaplı bir anket çalışması yapılacak. Genel Merkezimiz tarafından şu anda da bir anket yapılıyor. Bunu profesyonel bir firma yapıyor. Biz de önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağız. Bu anket çalışmasında havuzdaki isimlerden kim ön planda çıkıyorsa, onun üzerinde çalışmalarımızı yapacağız. Geçmişte yapılan hataları yapmamak için bu ve buna benzer çalışmalarla adaylarımızı belirleyeceğiz. Çevrelerin söylemesi veya birilerinin dikte etmesiyle asla ve asla adaylarımızı belirlemeyeceğiz.”

İŞTE O SORULAR…

CHP’li Zonguldak Belediyesi ve Başkan Muharrem Akdemir’in durumunun sorulduğu sorular şu şekilde:

 

 

Zonguldak Belediyemizi CHP ekibinin yönetmekte olduğu 2009-2014 döneminin nihayet sonlarına yaklaşmaktayız. Hafızamızı tazeleyerek dönemin genel bir değerlendirmesini yapmak üzere tüm hemşerilerimizi aşağıdaki sorular ışığında tekrar düşünmeye davet ediyoruz.

 

Soru 1) Seçim çalışmaları sırasında mangalda kül bırakmayan CHP ekibi, seçim broşüründeki ‘mega’ projelerinden hangileri tamamlanarak hizmete açılmıştır?

a)    Beş ayda yapılacak Gazipaşa alt geçidi

b)    Ankara girişi Kentsel İyileştirme projesi

c)    Eski çöp alanına yapılacak dev gençlik merkezi

d)    Yeni Kent Merkezi olacak ‘Demokrasi Meydanı ve Anıt’

e)    Hiçbiri (Yapabileceklerine kendileri de inanmıyorlardı)

 

Soru 2) Sosyal politika demagogları; halen ‘Sosyete Pazarı’ olarak kullanılan Kentimizin en değerli arsasında, aşağıdakilerden hangilerini yapmayı taahhüt etmişti?

a)    Kadın Sığınma Evi

b)    Muhtarlar irtibat ofisi

c)    Gençlik Merkezi

d)    Sinema-Bowling salonu

e)    Hepsi (Türk seçmeni nasıl olsa unutur!)

 

Soru 3) Dezavantajlı kesimlerin istismar edilerek kandırıldığı vaatlerden hangileri CHP’nin 2009 yerel seçim bildirisinde yer almıştır?

a)    Engelliler için kurulacak iş atölyeleri

b)    Kimsesiz ve Muhtaç yardımlarına zam

c)    Yaşlı ve Emekliler için sosyal donatılar

d)    İhtiyaç sahiplerine Ücretsiz Belediye Hizmetleri

e)    Hepsi (Demagoji ve duygu sömürüsünde sınır tanımadılar)

 

 

Soru 4) CHP kurmaylarınca seçim gezilerinde ballandıra ballandıra anlatılan hangi projelerin, seçim sonrasında adı dahi anılmamıştır?

a)    2.000 kişilik amfi tiyatro ve konser alanı

b)    Kızlar plajının turizme açılması

c)    Balık avlama terasları

d)    Çaydamar kaplıca tesisleri

e)    Hepsi (EŞREF saati! Sürpriz değil)

 

Soru 5) Belediyeyi yöneten kadronun ekip ruhunu, birliğini ve parti disiplinini tarif eden örnek davranışı aşağıdakilerden hangisidir?

a)    Ara seçimde kendi adaylarına değil AKParti adayına oy vermeleri

b)    Zar zor seçtikleri yeni başkanlarının tüm yetkilerini tırpanlamaları

c)    Çoğunluk sağlayamadıkları için iki defa Meclisi toplayamamaları

d)    Çocuklarını Belediyede işe koyan 5 Meclis Üyesinin parti disiplinine sevki

e)    Hepsi (Maalesef)

 

Soru 6) 2009-2014 CHP döneminin yerel yönetim tarihine geçecek büyük hizmetleri aşağıdakilerden hangisidir?

a)    U.MUMCU Kavşağı pembe ışıklı şelale yapımı

b)    Belediyenin en kıymetli arsasının tahsis edildiği Sosyete Pazarı

c)    Ürün ve mekân sınırı tanımayan işporta seçenekleri

d)    Enine ve boyuna büyüyen hormonlu büfe ve kafeler

e)    Hepsi (Yaptıkları yapacaklarının teminatı)

 

Soru 7) Kaynak yaratamayan Belediye yönetimi, aşağıdaki projelerden hangisini gerek İller Bankasından, gerekse yurtdışı finans kuruluşlarından borçlanılarak yapmıştır? ve bu aşamada AKParti’li Milletvekillerinin desteğine muhtaç kalmıştır?

a)    Kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımı

b)    100.Yıl terminali restorasyonu

c)    Belde yollarının asfaltlanması işi

d)    Otogar şehir içi yol düzenlemesi

e)    Hepsi (En borçlu kuruluşlar listesindeyiz)

 

 

 

Soru 8) Belediye yönetiminin, CHP parti programına da uygun olarak hayata geçirdiği işçi-emekçi dostu uygulamaları aşağıdakilerden hangisidir?

a)    Fakir ve muhtaç ailelere yapılan ödemelerin askıya alınması

b)    ‘Kritik’ görevdeki ‘işgören’ memurların mesai zengini yapılması

c)     Altın fırsat niteliğindeki ‘Torba Yasa’nın değerlendirilmemesi

d)    Asgari ücretle en ağır işleri yapan taşeron işçilerinin aylarca maaş alamaması

e)    Hepsi (İntihar eden taşeron işçilerine Rahmet diliyoruz)

 

Soru 9) Kentimizde yaşam kalitesinin artması için hayati önem taşıyan ve Belediyemiz tarafından organize edilmesi gereken hangi proje hayata geçirilmiştir?

a)    İsmail Beyin hayatımın projesi dediği Lavar (Y)Alanı Projesi

b)    Otomobil Galerilerinin kent dışına taşınması projesi

c)    Tehlike saçan Fevkani Köprüsü’nün yeniden düzenlenmesi

d)    Çöken Pazar Yeri’nin yenilenmesi projesi

e)    Hiçbiri (bol bol demagoji ve illüzyon )

 

Soru 10) Master Planı hazırlanması talebimizi kulak ardı eden Belediye Yönetiminin Ulaşım ve Trafik uygulamalarından, hemşerilerimizin hangi kesimi memnundur?

a)    Evini dahi geçindiremeyen dolmuşçu esnafı

b)    Tüm gününü durak sırasında bekleyerek geçiren taksici esnafımız

c)    Yol kalitesi sebebiyle tamirhane masrafıyla boğulan Halk Otobüsü işletmecisi

d)    Park yeri, trafik yoğunluğu ve toplu taşıma keşmekeşinden bunalan vatandaş

e)    Hiçbiri (hemşerilerimiz sabır taşına döndü)

 

Soru 11) Halk yararına hiçbir projeyi hayata geçiremeyen CHP ekibi, beş yıla yaklaşan dönem boyunca hangi kurnazlıklarla meşgul olmuştur?

a)    Partili ve yandaşlara bireysel imar kıyakları yapmak

b)    Taşeron kadrolarına parti kontenjanından işçi almak

c)    Sadece yandaşların katılabileceği ihaleler organize etmek

d)    Doğalgaz, duble yollar, tüneller, TOKi gibi AKParti hizmetlerini sahiplenmek

e)    Hepsi (mızrak çuvala sığmaz)

 

 

 

Soru 12) Aşağıdaki Atasözleri ve deyimlerimizden hangisi CHP Belediyeciliğini tarif etmektedir?

a)    Lafla peynir gemisi yürütmek

b)    Yüzüne gözüne bulaştırmak

c)    İpe un sermek

d)    Huylu huyundan vazgeçmez

e)    Hepsi (Atalarımız isabet buyurmuşlar)

 

Soru 13) Yeteneksizliğini ve dirayetsizliğini bir kez daha ispat eden CHP Belediyeciliğinin uğurlanacağı 2014 seçimlerinde iş başına gelmesi gereken anlayış hangisidir?

a)    Adalet ve Kalkınma Partisi

b)    AKParti

c)    AK Belediyecilik

d)    AKPartili yerel yönetim

e)    Herhangi biri (Hatadan dönmek erdemdir)

 

 

İçten saygılarımızla

AKParti Belediyesi Meclis Grubu

AKParti Zonguldak İl Başkanlığı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz