ALAPLI HABERLERİ

SOYLU; SİYASET İNSAN İÇİN YAPILIR

13 Ocak 2013
590 kez görüntülendi

SOYLU; SİYASET İNSAN İÇİN YAPILIR

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu Siyaset insan için yapılır dedi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasetçilerimiz idamlık ve bayramlık gömleğini yan yana asmıştır. Çünkü bu millete hizmet etmenin çok büyük sorumluluğu var.” dedi.

Soylu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde partisinin yönetim kurulu toplantısına katıldı. Ereğli’ ye gelmesinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Soylu, “Burada olmak çok büyük bir onurdur. Benim için çok büyük anlam ifade eden bir kentteyim. Türkiye’nin en önemli devlet adamlarından bir tanesi olan her zaman rahmet ve rahmanla kendisini andığımız adı bir dönem Türkiye’nin en büyük sanayi tesislerinden birisinde olan ama bugün maalesef yönetiminin ismine yakışır bir şekilde onu muhafaza edemediği Fatin Rüştü Zorlu’nun hevesinin heyecanının bir bölümünün olduğu bu kentteyim. Fatin Rüştü Zorlu bu memlekette çok önemli meselelerin altına imza atan büyük bir devlet adamıdır.” diye konuştu.

Siyasetin insan için yapıldığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti: “Onun için Özal sıkıştığında siyasette yapılan hizmet bilinsin ki ibadettir demiştir. Onun için Rahmetli Menderes sıkıştığında o hep o ibadet ile hizmeti kendi açısından bir tutmuştur. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere hep idamlık ve bayramlık gömleğini yan yana asmıştır. Çünkü bu millete hizmet etmenin çok büyük sorumluluğu var. Siyaset bir tek şey için yapılır, sorumluluk için yapılır. İnsan bu kainatın, yaratılmışların bütün evrenin, evren üstü olayların, Cenab-ı Allah’ın yarattığı bütün sonsuzluk alemindeki en mükemmel varlıktır. O yaratılmışların en şereflisidir. Bizim derdimiz şu siyaset yapan insanlar olarak, belki o yaptığımız hizmetlerle o yaratıcıya ulaşabilme fırsatını sunan siyaset belki. Aynı 5 vakit namaz gibi aynı ona yakarışımız yalvarışımız gibi siyasetin bir tek amacı vardır ona ulaşmak. Onun için insana hizmet ediliyor.”

Yapılan konuşmaların ardından Ak Parti İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Süleyman Soylu’ ya çiçek takdim etti. Yönetim Kurlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Soylu, daha sonra Zonguldak’a hareket etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz