ALAPLI HABERLERİ

SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 İNDİRİM…

19 Mart 2014
633 kez görüntülendi

SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 İNDİRİM…

Saadet Partisi Alaplı Belediye Başkan adayı Tuğsal Çetin, seçimleri kazandıkları takdirde su ücretlerinde yüzde 25 oranında indirim yapacaklarını bildirdi.

Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı’nın geleceğini değiştirecek projeler hazırladıklarını söyledi.  Ev hanımları için kurslar açmayı planladıklarını ifade eden Çetin, şöyle dedi: “Yüksek su faturalarına son veriyoruz. Belediye kazandırdığımız taktirde su ücretlerinde yüzde 25 oranında indirimli yaparak halkımıza kaliteli ama ucuz su içirmeyi hedefliyoruz. Belediyede askeri ücret uygulamasına son vererek işçilerimiz maaşlarında iyileştirme yapacağız. Ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sağlamaları için çeşitli meslek kursları açarak ev hanımlarının üreten bireyler olmalarını el emeği göz nuru yaptıkları ürünleri belediye destekli pazarlamalarını sağlayacağız.”

 

“SANAYİ SİTESİNİ KALDIRMAK İSTİYORUZ”

İlçe merkezinde sıkışan sanayi sitesini kaldırmak istediklerini kaydeden Çetin, İlçemizin en büyük sorunu olan işsizliğin çözülmesi için ilçemize gelen yatırımcılara yerel yönetim olarak gerekli kolaylıkların sağlanmasına yardımcı olacağız. Sanayi esnafımızla işbirliği yaparak şehrimizin içinde kalması nedeniyle ticari faaliyetleri durma noktasına gelen sanayi esnafımızın ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için sanayimizi anayol kenarına taşıyarak iş hacimlerini yükselmelerini sağlayacağız.”dedi.

 

TOPLUMSAL PROJELERİMİZ

Çetin, Engeliler için projeleri olduklarını belirterek, “Öncelikle Belediye bünyesinde engeliler koordinasyon merkezi kuracağız. Engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak için engelsiz Alaplı inşa edeceğiz. Her mahalleye taziye evleri kuracağız. Halkımızın sevinç anlarında olduğu gibi üzüntülü anlarında da yanlarında olmak isteyen onların acılarını paylaşmaya gelen yakınlarının ve komşularını rahat bir ortamda taziyede bulunmaları için her türlü müştemilatını olduğu modern taziye evleri yapacağız.

 

ÇEVRE VE SAĞLIK PROJELERİ

Şehir giriş çıkışlarının yeniden düzenlenmesi mevcut uygulama ile şehrimizin ticari hayatını bitirme noktasına getiren şehrimizin giriş çıkışının ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak her türlü mücadele verilmek suretiyle şehrimizin menfaatleri doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz. DSİ ve ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak Alaplı deresini ıslah edeceğiz. Ve bölgemizin cazibe merkezi olabilecek sosyal yaşam alanı haline getireceğiz. Belediyemizin yapacağız iş ve hizmet konusunda hemşerilerimizin görüşlerini almak, dilek, şikayeti ve eleştirileri doğrultusunda değerlendirme yapmak planlayacağımız projelerle ilgili fikirlerini almak istişare yapmak ve katkılarını sağlamak için mahalle meclisleri kuracağız. Başta halkımızın büyük rahatsızlık duyduğu sokak köpekleri olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verebilecek modern bir hayvan barınağı şehrimize kandıracağız.

 

SOSYAL PROJELER

Çok amaçlı kültür Sarayı yapacaklarını ifade eden Çetin, “içerisinde sinema, tiyatro, kongre salonu, nikah salonu, kütüphane ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kültür sarayını şehrimize kazandıracağız. Unutulmaya yüz tutmuş tarihimiz yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için kültürümüzü anlatan kent müzesi kuracağız. Sahil projemiz var. Dolgu alanını yeniden düzenleyerek. Yap işlet devret modeli ile sosyal tesisler kazandırmayı planlıyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz