ALAPLI HABERLERİ

SUAT GÖZÜTOK HOCA ALAPLIYA GELİYOR

23 Ocak 2014
849 kez görüntülendi

SUAT GÖZÜTOK HOCA ALAPLIYA GELİYOR

İstanbul Beyazıt camisi baş imamı Suat Gözütok hoca yarın sabah namazında Alaplı Sanayi camisinde olacak

Cuma namazında Alaplı Merkez Camisinde sohbet edecek .

Bayezid Camisi’nin özellikle kandil gecelerinde halk tarafından büyük ilgi görmesinin bir sebebinin de cami imamı Suat Gözütok’un güzel sesi olduğu söyleniyor.  Gözütok, İstanbul’da, hatta Türkiye’de Bayezit Camisi’nin ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerim’i güzel sesle usulüne göre okuma konusunda dönemin en iyi okuyucularının hep Bayezid Camisi’nde olduklarını anlatan Gözütok, Kur’an-ı Kerim’in 10 çeşit kıraatını bilip dönemin en iyi okuyucusu olan ve 1999 yılında vefat eden Abdurrahman Gürses’in yanı sıra İsmail Biçer’in de bu camide görev yaptığını kaydetti. Gözütok, kendisinin Abdurrahman Gürses’in öğrencisi olduğunu, ondan Kur’an kıratı eğitimi aldığını söyledi.

Kur’an’ı kendimize okumamız gerekiyor

Suat Gözütok hocaya göre imamlar, görevlerini yaparken müşteri çekmek isteyen esnaf gibi hareket etmeli. Cemaat tarafından sorulan olur olmaz sorulara tahammül edebilmeli. “İmamlar olarak karşımızdaki cemaatin kendimiz gibi yaşamasını istiyoruz. Oysa herkesin kendine göre bir yaşantısı var. Cemaate bir şeyler anlatırken bu şartları göz önüne almalıyız. Anlattıklarımızı başta kendimiz yaşamalıyız.” diyen Suat Gözütok hoca, imamların şahsi isteklerinden fedakarlık edip samimiyetten ayrılmaması gerektiğini söylüyor.

Beyazıt Camii’nde görev yapmak benim için en büyük onur

Suat Gözütok hoca, kendisi için ders okuduğu hocalarından sonra Beyazıt Camii’nde görev yapmanın ayrı bir onur olduğunu söylüyor. “Her mihraba geçtiğimde Abdurrahman Gürses ve İsmail Coşar hocalarımı yanımda hissediyorum.” diyor. Beyazıt Camii saraya ait camilerin ilki olduğu için cuma hutbelerinin kılıca dayanarak okunması geleneği hâlâ burada devam ettiriliyor. Suat Gözütok hoca da cuma namazlarını kıldırırken bu geleneği sürdürüyor ve cuma hutbesini okurken kılıca dayanarak okuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz