ALAPLI HABERLERİ

SULARIMIZ KİRLİ ÇIKTI

14 Ocak 2013
587 kez görüntülendi

SULARIMIZ KİRLİ ÇIKTI

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Köylerinin içme sularına yağmur ve atık suların karışmasından dolayı alınan numunelerde suların düşük oranda kirli çıktığını bildirdi.

Malğaç,yaptığı açıklamada, Alaplı’da 49 köyden 47’sinde alınan su numunelerinde  düşük orandan kirlilik tespit edildiğini söyledi.

Kirliliğinin başlıca sebeplerinin başında köylerdeki su depolarının klorlanmamasından kaynaklandığını ifade eden Malğaç, şunları söyledi;

“Köylerin içme sularını büyük bir bölümü Alaplı çayı kenarlarına kurulan kesen kuyularından sağlanmaktadır. Köylerdeki su depolarından alınan su numunelerine göre köylerimizdeki suların düşük seviyede kirli olduğu tespit edilmiştir. Suyun ilk çıktığı kesen kuyulara atıklar, yağmur suları ve yüzeysel sular karışmasından dolayı kirlilik tespit edilmiştir. Köylerimize içme suyu tahsisi yapılırken klorlama cihazı ve klor verilmektedir. Köylerimizin yüzde 80’inde klorlama cihazı bulunmaktadır. Klorun bitmesi halinde köy muhtarlarımıza klor temin edilmekte de olup, ancak su depolarına klorlama yapılmamaktadır. Klorlamanın yapılmamasından dolayı içme sularında oluşan kirlilik giderilememektedir. Buda köylerimiz etkilemektedir. Öncelikle bu durumu bertaraf etmek için atık sularının ortak bir arıtma ile dereye karışmadan drenaj edilmesi çalışması yapmaktayız. Ayrıca klorlama yapılması içinde muhtarlarımıza gerekli uyarıları yapmaya devam edeceğiz. Biz her ölçümlerden sonra yazılı ve sözlü olarak muhtarlarımızı uyarıyoruz. Köy muhtarlarımızın mutlaka su depolarında klor kullanması gerekmektedir”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz