ALAPLI HABERLERİ

SURİYE’DEKİ OLAYLARA TEPKİ

31 Aralık 2012
565 kez görüntülendi

SURİYE’DEKİ OLAYLARA TEPKİ

Kdz.Ereğli FEDA-DER, Suriye’de yaşanan olaylara tepki gösterdi

Ereğli Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma ve Adalet Derneği (FEDA-DER) üyeleri ve vatandaşların katılımı ile düzenlenen eylemde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetimine tepki gösterildi. Dernek Başkanı Necdet Can, iktidar sahibi olan zalimler özgürlük isteyen tüm her yerde ayırım yapmadan ve özellikle Müslüman halkın yaşadığı her yerde sınır tanımadan zulme devam ettiğini belirterek, Suriye’de özgürlük isteyen zulmü son vermek isteyen Müslüman ve ayrım yapmadan diğer halklara mevcut Suriye iktidarı ekmek kuyruğunda bekleyen insanları ve fırınları bombalamaktadır. Buradaki zulme dikkat çekmek için basın açıklaması yapmak istedik dedi.

10 YILDIR ZULÜM YAPIYORLAR

Yaklaşık 50 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eylemde konuşan Dernek Sözcüsü Davut Çevik, Suriye’de 15 Mart 2011 tarihinde Dera kentinde duvarlara yazı yazan çocuklara işkence edilerek öldürülmesi ile başlayan direnişin 21’nci ayını doldurduğunu belirtti. Esad ailesinin son 2 yıldır değil on yıldır Suriye halkının üzerine zulüm politikaları sürdürdüğüne vurgu yapan Çevik, Suriyeli kardeşlerimiz, ‘Zillet içinde yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ sözlerinin arkasında durarak üstelik tüm anti propaganda ve karalamalara rağmen zalim Esad rejimine karşı ölümüne mücadele ediyor, direniyor sözleri ile konuştu.

HESABA ÇEKİLECEĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ

Çevik konuşmasında şunları söyledi: Hatay, Kilis bizimdir bir adım ötesi bizi ilgilendirmez gibi hastalıklı algılar vahiy merkezli düşünmeye çalışan insanların söylemli asla olamaz. İstanbul ne kadar bizimse Diyarbakır, Kilis, Antep ne kadar bizimse Şam, Hama, Halep, Humus, İdlip o kadar bizimdir. Allah’ın arzında eeen ücra köşesinde bile olsa yaşanan bir zulümden, günahsız bir bebeğin ya da çocuğun saçının teline gelebilecek zarardan hesaba çekileceğimizin bilincindeyiz. Zihinlerimize emperyalistler tarafından dayatılan ve masa başlarında çizilen sahte sınırları tanımıyoruz. Yanı başımızda yaklaşık 21 aydır devam eden bu katliamın bilançosu çok ağır.

KIYIM YAŞANIYOR

On binlerce insanın katledildiği, binlerce insandan haber alınamadığı, yüz binlerce insanın hicret etmek zorunda bırakıldığı bir kıyım yaşanıyor. Medyada her gün çıkan ve yüzlerle ifade edilen ölümler adeta istatistiksel birer veri olmanın ötesinde bir anlam ifade etmiyor. Ölü sayısı yüzün altına düştüğünde mutlu olmamız isteniyor adeta. Yeni yıl için sahte barış mesajları seslendirilirken kardeşlerimiz ekmeklerini almaya bile imkan verilmeden öldürülmeye sağ kalanlar da çaresizlik içinde yaşamaya devam ediyor. FEDA-DER olarak yaşananların sürekli takipçisi olacağımızı bu büyük katliamı ifşa etmek için elimizden geleni yapacağımızı ve mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz