ALAPLI HABERLERİ

SURİYELİ MÜFTÜ ALAPLI’DA

16 Şubat 2013
874 kez görüntülendi

SURİYELİ MÜFTÜ ALAPLI’DA

Suriye’nin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Suriye’de rejime bağlı güçlerin ülkenin farklı kesimlerinde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılara ilişkin ”Herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiye’nin bize kucak açması halkın takdirini topladı” dedi.

Nakşibendi, Alaplı Yarenler İlim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ”Suriye için dua ve Kur’an ziyafeti” programına katılmasının ardından açıklamada, zor zamanlarında Türkiye’nin kendileri için attığı adımların anlamlı olduğunu söyledi.

Suriye halkının Türkiye’ye muhacir olarak değil sadece ziyaret amaçlı geldiğini ifade eden Nakşibendi, şunları kaydetti:

”Suriye’deki iç savaş herhangi bir şekilde sona ermeyecektir. Esed’in güçleriyle ya da oradaki muhaliflerin çabalarıyla sona erecek bir savaş değil, bunu ancak Yahudi isterse durdurur. Yahudi de burada savaşın durmasını, Esed’in ya da muhaliflerin kazanmasını da istemiyor. Yahudiler istiyor ki, taş üstünde taş kalmasın. Suriye harap bir memleket olsun, bizim gücümüzü tehdit edecek bir şey meydana gelmesin. Dolayısıyla bu savaşı ancak Yahudiler durdurabilirler. Savaş bitecek, herkes ölecek, silah, toprak, imkanı kalmayacak, Esed ve muhalif taraf da bitecek, ondan sonra Yahudilerin istediği olacak.”

 

-Suriye’de çok fazla talebem öldü-

 

Nakşibendi, hem Esed hem de muhalif tarafında çok akrabası olduğunu, bunların çoğunun öldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

”Benim talebelerimden de çok fazla sayıda ölenler oldu. Biz Suriye’den Türkiye’ye ziyaret için geldik. Biz onların zorlamalarıyla ya da sürüp çıkartmalarıyla gelmiş değiliz. Kendi isteğimizle geldik. Türkiye’deki kardeşlerimizin durumu çok daha iyidir. Çok daha rahat hareket ediyorlar. Suriye’de binalar yıkılıyor, bombalar atılıyor, oradaki halkımız çok zor durumdadır. Biz burada halimizden çok memnunuz. Herkesin Suriyelilere sırtını döndüğü bir dönemde Türkiye’nin bize kucak açması halkın takdirini topladı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz