ALAPLI HABERLERİ

SURİYE’YE İKİ TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

23 Şubat 2014
562 kez görüntülendi

SURİYE’YE İKİ TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

 

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunca düzenlenen kampanya kapsamında  Alaplı, Ereğli ve Zonguldak’tan toplanan iki tır dolusu yardım malzemesi, Hatay’a gönderildi.

Gönderilen TIRlar için Ereğli ve  Zonguldak’ta tören düzenlendi.

10 Temmuz Mahallesi Acılık Caddesi’nde düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü İlyas Yazıcı, vakıf gönüllüleri ve bazı sivil toplum örgütlerince gerçekleştirdikleri kampanya kapsamında 2 tır insani yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

Ereğli ve Alaplı  ilçesinde Suriyeliler için başlatılan “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Hatay’a gönderildi.

Ereğli Ümmet İçin Dayanışma Platformunca (ÜMİD) Ali Molla Camisi önünde bir ay önce başlatılan kampanyada toplanan bir tır dolusu yardım malzemesinin yola çıkması dolasıyla tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı’nda gerçekleştirilen törende konuşan ÜMİD Platformu Sözcüsü Samit Çakır, yaklaşık 3 yıldır Suriye’de devam eden zulüm ve vahşeti lanetlemeye çalıştıklarını söyledi.

Çakır, 3 yıldır büyük yıkıma uğrayan Suriye’de insanlık dramı yaşandığını kaydederek, “Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçlarının bile karşılanamaz duruma olduğu bölgede, İHH İnsanı Yardım Vakfı mağduriyetlerin başladığı günden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Komşumuz ve kardeşimiz Suriyeliler için sizlerin destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz” dedi.

Ereğli, Alaplı ve civar belde, köylerin desteğiyle kampanyaya katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, şunları söyledi:

“Kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi sürekli gündemimizde tutmalıyız. Kardeşlerimizin derdiyle dertlenmeliyiz. Yaşanan ağır imtihanın sadece onları ilgilendiren bir imtihan olmadığını, kardeşlerimize sahip çıkıp çıkmama noktasında bizi de yakından ilgilendirdiğini unutmamalıyız. Kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntıları, sivil toplum kuruluşları ya da platformlarla sıfırlayamayacağımızın farkındayız ancak hafifletilmesi noktasında büyük katkılar sunabileceğimizin bilincinde olmalıyız. Çabalarımızı küçük görmemeli, sürekli büyütmenin yollarını aramalıyız. Kardeşlerimizin dramının daha da ağırlaşmasını engelleyen şey, bizlerin çabaları olacaktır. Mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırmak gibi onurlu bir görevi bizlere nasip ettiği için Rabbimize binlerce kez şükretmeliyiz.”

Daha sonra yardım malzemesi yüklü tır, dualar eşliğinde yola çıktı.

Alaplı’da ev hanımı Zeynep Erdun’un başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüyerek Ak Parti kadın kolları tarafından yapılan kermes gelirleri ayrıca Alaplı Müftülüğünün tüm din görevlilerinin desteği ve gönül vatandaşların getirdiği yardım malzemeleri iki kamyonu doldurdu.

From SURİYE YARDIMLARI KAMYONLARA YÜKLENİYOR, posted by Mustafa Kanca on 2/22/2014 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz