ALAPLI HABERLERİ

TABLET BİLGİSAYARLAR ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

26 Mart 2014
656 kez görüntülendi

TABLET BİLGİSAYARLAR ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

CEM SÜRMENELİ – Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen FATİH projesi kapsamında Alaplı ilçesinde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Kaymakam Yıldıray Malğaç, öğretmenlere ve öğrencilere 421 tablet bilgisayar dağıttıklarını belirtti.

Alaplı’da 3 anadolu lisesinde öğretmen ve öğrencilere toplam 421  tablet bilgisayar dağıtıldı. Alaplı Anadolu Lisesinde 165 ,İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde 170, Atalay Anadolu Lisesinde 86 tablet verildi.

Tablet bilgisayarların dağıtımı için Alaplı anadolu Lisesinde düzenlenen törene Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, şube müdürü Salih Dirican ve okul müdürü Cevat Çevik  katıldılar.

Milli Eğitim müdürü Hüseyin Taşıran açılış konuşmasında Bakanlığımız Fatih Projesi kapsamında tüm Türkiye’de 9.sınıflar ile 5 . sınıflara tablet dağıtımı yapıyor. 3 yıl içinde tüm liselerde okuyan öğrencilerin tamamı tablet bilgisayarların alacak dedi

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç  yaptığı konuşmada

Bilgiye ulaşmanın öneminin arttığını ifade eden Malğaç, şunları söyledi:

“Akıllı tahtalar, sınıflara yerleştirildi. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde orta öğretimdeki çalışmaları tamamlayarak, ilköğretim okullarına tabletleri dağıtacağız. Ülkelerin gelişmişlikleri bilgiyle ölçülüyor. Bugün 1453 yılındaki gibi savaşlar yapılmıyor. Bilgisayar ortamında savaşlar yapılıyor. Daha ileri, daha güçlü, daha inandırıcı bir Türkiye için öğrencilerin bu teknoloji kullanmaları çok önemlidir. Sosyal ağlarla birçok yerlere ulaşılabiliyor. Ancak bu sosyal ağları kullanan aklı başında gençlerin yanında, maalesef kötü amaçlı, kötü emelleri, farklı düşünceleri aktarmak için örgütlenmiş kişilerde bulunabiliyor. Gençlerin, bu zararlı çevrelerden uzak durması adına herkes kendine düşen görevi yapmalı.”

Daha sonra Kaymakam Malğaç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran,  şube Müdürü Salih Dirican ve okul  müdürü Cevat Çevik öğrencilere tablet bilgisayarlarını verdi.


From ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIMI YAPILDI, posted by Mustafa Kanca on 3/26/2014 (27 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz