ALAPLI HABERLERİ

TAM BUĞDAYLI EKMEĞE GEÇİLECEK

4 Şubat 2013
602 kez görüntülendi

TAM BUĞDAYLI EKMEĞE GEÇİLECEK

Alaplı İlçesinde 36 yıldır fırıncılık yapan Osman Keleş, tam buğdaylı ekmeğe geçişin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyaz undan yapılmış ekmekten, tam buğday ekmeğine geçişin kolay bir süreç olmadığını belirterek insanların belli bir damak tadı olduğunu ifade etti. Un fabrikalarının tam buğday öğütmeye geçişin biraz zaman alabileceğini kaydeden Keleş,“Öncelikle tam buğdaylı ekmeğin yaygınlaştırılması için toplumumuzun bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Tam buğdaylı ekmek sağlık acısından çok önemli, ancak insanlarımızın belli bir damak tadı var.

 Birçok Avrupa ülkesinde esmer ekmek kullanılmakta Türkiye’de tam buğdaylı ekmeğe geçişte un fabrikaları öncelikle kendi tesislerinde değişiklikler yapacak. Kepek oranı yanılmıyorsam yüzde 65 oranında olacak un fabrikaları ne zaman tam buğdaylı un üretmeye başlarsa fırıncılar olarak tam buğdaylı ekmekten satmaya başlayacağız.

 İlçemizde günde 20-25 bin ekmek tüketimi olmaktadır. Bunun yüzde 10’u tam buğdaylı ve kepek ekmeği tüketimidir. Özelikle Başbakanımızın “artık sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldırmanın zamanı geldi. Tam buğdaylı ekmek yiyelim” açıklamasından sonra tam buğdaylı ekmeğe talepler daha çok arttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz