ALAPLI HABERLERİ

TARİHİ MEZARLIĞI KORUMA ALTINA ALDIRIYOR

18 Mayıs 2013
711 kez görüntülendi

TARİHİ MEZARLIĞI KORUMA ALTINA ALDIRIYOR

Seçildiği günden beri köyün sorunlarını çözmeye çalışan Alaplı Okçular Köyü Muhtarı İbrahim Aral Köyün tarihi Mezarlığını koruma altına almak için çalışıyor

Mezarlıkta çalışan  işçilerin başında açıklamada bulunan Okçular Köyü Muhtarı İbrahim Aral ; “Köyümüze ait tarihi Handıran Türbe Altı mezarlığını Aşağı Tekke köyü muhtarı ile anlaşarak sınırlarını tespit ettik. Etrafını beton kazık ve telle çevireceğiz.

Çevirdikten sonrada içindeki otları ve dikenleri temizleme çalışacağız. dedi

Köy Muhtarı Aral Köyde 3 mahallesi olduğunu 3 kmden fazla yol ağına sahip olduğunu, köy içi yağmur kanallarını ve köy yollarını Köydes projesi desteği ile yaptıklarını ham yol olarak Yusuflu mahallesine yol açtıklarını burayı da parke yol yapacaklarını söyledi.

Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın ilgisiyle köye 3 trafo ve köy hatlarını yenilediklerini köyün elektrik sorunu bulunmadığını söyledi.

Yusuflu mahallesinin su sorununu il göreve geldiklerinde çözdüklerini ,Köyün su sorununu ise Çamlıbel Köyü altına yaptırdıkları kuyu ile köye su pompalayarak çözeceklerini projenin ihalesinin yakın bir zamanda yapılacağını ifade etti.

Çalışmalarında kendilerine destek veren köylü vatandaşlara, Alaplı kaymakamına il Genel Meclisi üyelerine, Ak Parti Alaplı yönetimine,  il özel idare çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etiğini söyledi

ALBUM ADI OKÇULAR KÖYÜ MEZARLIK ÇALIŞMASI, Fotograf Mustafa Kanca on 5/18/2013 (30 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz