ALAPLI HABERLERİ

TARLADA SÜRÜLEN MOTORDAN ARAZİ ARACI YAPTI

24 Eylül 2014
3.840 kez görüntülendi

TARLADA SÜRÜLEN MOTORDAN ARAZİ ARACI YAPTI

Alaplı ilçesinde bir torna ustası, yük ve insan taşımada kullanılan “pat pat” diye tabir edilen araçların yapımında kullanılan “el traktörünün” motorundan, devrilmeyen arazi araçı yaptı.

 

Atölye sahibi 36 yaşındaki Levent Yılmazer, kırsal alanlarda yaygın olarak ulaşımda kullanılan ve tarım aracı motorundan yapılan “pat pat” denilen araçları geliştirmek için çalışma başlattı.ATV olarak bilinen ve daha çok doğa gezilerinde kullanılan araçtan esinlenen Yılmazer, gerekli malzemeleri temin etmesinin ardından atölyesinde işe koyuldu.

Yaklaşık 1,5 ton yük çekebilen, arkasına tırpan takılabilen 4×4 arazi aracı yapan Yılmazer, “pat pat”ların genellikle dingillerin zarar görmesi sonucu devrilerek kazalara yol açtığını tespit etmesi üzerine “ATV”sinin akslarını güçlendirdi.

 

Yılmazer, yaptığı açıklamada, ilçede çiftçilerin genellikle yük taşımakta kullandığı “pat pat”ların çok yaygın olduğunu söyledi.Bu tür tarım araçlarının imalat hatasından dolayı genellikle devrilerek ölümlü ve yaralanmalı kazalara yol açtığına işaret eden Yılmazer, “Farklı modeller de ‘pat pat’ üretmeye çalışıyorum. Özellikle güvenlik ve konfora önem veriyorum. Hidrolik direksiyona sahip aracım, dört çeker özelliğiyle her yere tırmanabiliyor. Aracın devrilmesini önlemek için özel bir sistemle dingilini güçlendirdim. Böylece özellikle tarlada büyük kolaylık sağlıyor” diye konuştu.Yılmazer, aracını görenlerin satın almak istediğini, bundan dolayı da üretimine başladığını belirterek, 2 yıl garantili olarak yerli “ATV”leri satacağını kaydetti.

 

ff2

Torna Tamircisi Levent Yılmazer ve ekibi

 

ff3

ATV Patpat yolda devrilmiyor.

 

ff5

Belde kırmalı patpat traktörün tüm özeliklerini taşıyor

 

fff1

ATV patpatlara talep çok..

Yorumlar

  1. Numan Aladağ dedi ki:

    %100 YERLİ (mMİLL,İ SERMAYE OLAN TÜRK SANAYİCİSİ VE ÇİFTÇİSİ DESTEK İSTEDİĞİ NOKTALARDAN UZAK DURMAMALIDIR. KUTLUYORUM LEVENT USTAYI. CENAB-I ALLAH KENDİSİNE GÜÇ VE KUVVET VERSİN

Yorum Yaz