ALAPLI HABERLERİ

TAŞIMALI SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

29 Ocak 2015
749 kez görüntülendi

TAŞIMALI SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Alaplı İlçesinde taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan araç sürücülerine yönelik seminer düzenlendi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim  Şube Müdürü Suat Günay, Alaplı Anadolu Lisesi Salonunda verilen seminerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 2.dönem öncesi servis şoförlerine uyulacak kurallar hakkında bilgiler verildiğini söyledi.

Sürücü eğitimi ile ilgili semineri  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Günay , İMKB EML Müdürü  Eyüp Ertaş, TOKİ Okçular Orta Okulu müdürü Erhan Yalçın,  Ereğli ilçe Jandarmadan Jandarma Astsubay Hakan Bozkurt, Alaplı Trafik Tescil Büro Amirliği’nden Polis memuru Uğur Mazlum  ve Rehberlik alanı öğretmeni  Serhan Aydın sunum yaptı.

Eğitimlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından verildiğini anlatan Günay, “Taşımalı eğitimde okul servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım eğitimi, karayolları trafik yönetmeliğinin ilgili hususlarına göre sürücülerin uyacağı kurallar ve servis araçları hizmet yönetmeliği konularında bilgiler verildi. Servis şoförleri, diğer sürücülere nazaran çok daha dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması gerekmektedir. Bununla ilgi eğitimlerimiz devam edecek.” Diye konuştu.

Öğrenci servis şoförlerine yönelik yapılan bilgilendirici açıklamaların ardından katılımcılardan sorular alınarak karşılıklı cevaplandırıldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Günay katılımcılara istek ve temennilerini sorarak seminere katılan servis şoförlerine ve katılımcılara teşekkür ettikten sonra seminere son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz