ALAPLI HABERLERİ

TATOĞLU CAMİSİ 5 AYDA BİTİRİLDİ

18 Ekim 2013
1.005 kez görüntülendi

TATOĞLU CAMİSİ 5 AYDA BİTİRİLDİ

Karadeniz Ereğli Organize ve Sanayi Bölgesi’nde 5 ay önce temeli atılan Tatoğlu Camisinde ilk namaz kılındı

6 Mayıs 2013 teki temel atma törenine; Zonguldak Eski Valisi Erol Ayyıldız, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve çok sayıda davetli katılmıştı

Temel atma töreninde konuşan işadamı Akın Tatoğlu, caminin taban alanının 230 metrekare olduğunu, 3 katlı caminin alt katının 120 metrekare çok amaçlı salon, diğer iki katının 400 kişinin ibadet etmesine imkan sağlayacak bir cami olacağını belirterek, “Camiler, cemaat ile şenlenir. Organize sanayi sakinlerinin kutsal mekanı dolduracaklarına inanıyorum. Hayırlısı ile camimizi 6 ay sonra ibadeti açmak istiyoruz. Biz Tat Metal Ailesi olarak, bu projeyi gerçekleştirmemizde vesile olan emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. İbadet ve dualarımız kabul edileceği kutsal mekanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli Organize ve Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulu bulunan Tat Metal’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile ortağı Hayrettin Yavuz tarafından Çolaklar mevkisine yaptırılan camide ilk namaz kılınırken devam eden çalışmaları Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan yerinde inceledi.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’da Organize Sanayi Bölgesi Çolaklar mevkisine yapımı devam eden caminin ibadethaneye açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Mayıs ayında temeli atılan caminin çalışmaları kısa sürede bitme noktasına geldi. İbadete açılan caminin eksikliklerinin de kısa sürede giderilmesinin ardından çevre düzenlemesi yapılacak. Bir kez daha Akın Tatoğlu ve Hayrettin Yavuz ailelerine hassasiyetlerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” sözleri ile konuştu.

From EREĞLİ OSB TATOĞLU CAMİSİ, posted by Mustafa Kanca on 10/18/2013 (43 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz