ALAPLI HABERLERİ

TAVUK ÇİFTLİKLERİ ZOR DURUMDA

10 Ocak 2013
800 kez görüntülendi

TAVUK ÇİFTLİKLERİ ZOR DURUMDA

Alaplı ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından 75 bin tavuğun telef olma tehlikesi bulunduğu bildirildi.

İlçeye bağlı Sabırlı köyünde 35 bin kapasiteli tavuk kümesi bulunan Sefer Güzel, muhabirimize  yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 3 gündür tavuk kümesine elektirik veremediklerini söyledi.

Kar nedeniyle köy yolunun kapalı olduğunu ve yem arabasının çiftliğe ulaşamadığını ifade eden Güzel, şöyle konuştu:

“Alaplı’da 3 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle köyümüz yolları kapalı ulaşım sağlanamıyor. Ayrıca elektrik direkleri devrildi. Tavuk çiftliğinde elektriklerimiz yok. Çiftliğin elektriğini jeneratör yardımıyla sağlıyorum. Her gün traktörle 5 kilometre ilçe merkezine giderek mazot almak zorundayım. Jeneratör 1 saat çalışmazsa 35 bin tavuk telef olacak. Ayrıca 3 gündür yem aracı şehir merkezinde bekliyor. Yollar karla kapalı olduğu için çiftliğe gelemiyor. Defalarca Enerjisa’yı aradım. Elektrik kesintisiyle  ilgilenecek bir muhatap bulamadım.

Kaymakamlığa yollarımızın kapalı olduğunu söyledik. Bize iş makinesi göndereceklerini söylediler. Mağdur durumdayız. Yemim bitmek üzere. 1 gün daha geçerse tavuklarım telef olabilir.”

Doğancılar köyünde 40 bin kapasiteli tavuk çiftliği bulunan Recep Karahan da köylerinde 3 gündür elektriklerinin olmadığını belirterek, “Kar nedeniyle yem arabası köye gelemiyor. Çok zor durumdayız. Her gün şehirden mazot almaya gidiyoruz. Sırtımda taşıyarak çiftliğimize mazotu getiriyorum” ifadesini kullandı.

Yolların kapalı olması ile ilgili görüştüğümüz Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise tavuk çiftliklerine giden yolların açılması için araç göndereceklerini mağduriyetin giderileceğini söyledi


ALBUM ADI TAVUK ÇİFTLİKLERİ ZOR DURUMDA, Fotograf Mustafa Kanca on 1/10/2013 (14 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz