ALAPLI HABERLERİ

TEK YÖN İÇİN 40 KURULUŞUN 13’Ü CEVAP VERDİ

10 Ekim 2012
846 kez görüntülendi

TEK YÖN İÇİN 40 KURULUŞUN 13’Ü CEVAP VERDİ

Tek  yön uygulamasının kaldırılması talepleri için 40 kuruluşa yazılan ‘görüş ve önerilerinizi bildiriniz’ yazılarına 13 kuruluş yazılı olarak geri döndü.

Alaplı’da Ali Alp caddesinde başlanan tek yön uygulamasının ardından çevre esnafının ticari hayatını olumsuz yönde etkilediği ve uygulamanın kaldırılması yönünde yapılan itirazlara kuruluşların ilgi göstermediği bildirildi.

 

Alaplı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Ali Alp Caddesinde uygulanan tek yön uygulamasının kaldırılması yönünde gelen talepleri göre 40 kuruluşa gönderilen ‘görüş ve önerilerinizi bildiriniz’ yazılarına 13 kuruluşun yazılı olarak geri döndüğü belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;  Yaşanan süreç sonrasında Alaplı Kaymakamlığına ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, gerek basından gerekse çeşitli sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan, uygulamanın çevre esnafın ticari hayatını olumsuz yönde etkilediği ve tek yön uygulamasına son verilmesi yönünde yazılı ve şifai bildirimler alınmıştır. Bu durum üzerine 19.07.2012 tarihinde, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, dernekler, mahalle muhtarlıkları ve basın kuruluşları olmak üzere 40 adet ilgili yerlere İlçe Trafik Komisyonunda yapılacak değerlendirmelere esas olmak üzere görüş ve önerilerini bildirmeleri istenmiştir. Bugüne kadar görüşü sorulan 40 kuruluştan ancak 13 kuruluş görüşünü bildirmiştir. Konunun ehemmiyetine binaen ilgili kuruluşlar aranmış ancak buna rağmen gerekli duyarlılık gösterilmemiştir. Talep sahipleri tarafından takibi yapıldığından ve halen kamuoyunun gündemini meşgul eden konu olduğundan, görüşüne başvurulan kuruluşların en az yarısı oranında dönüş olduğu takdirde konunun İlçe Trafik Komisyonu gündemine alınacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

TEK YÖN İÇİN 40 KURULUŞUN 13’Ü CEVAP VERDİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

  1. fatih dedi ki:

    hangi kuruluşlar cevap verdi açıklarsanız, kimlerin halkın derdiyle dertlendiğini göstermiş olursunuz.

Yorum Yaz