ALAPLI HABERLERİ

TEKİN,GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALIYOR…

19 Temmuz 2014
696 kez görüntülendi

TEKİN,GELECEĞİNİ GARANTİ ALTINA ALIYOR…

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Alaplı eski pazaryerine 7 bin metre kare alan üzerine 4 katlı içinde araç parkı, pazaryeri, sinema ve tiyatro salonları ve hamamın olduğu dev bir kompleks yapılacaklarını söyledi.

Tekin, basın mensuplarına Alaplı Belediyesi plaj tesislerinde düzenlediği iftar yemeğinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Otopark olarak kullanılan Alaplı eski pazaryerine yapılacak olan 4 katlı tesisin projesini gazetecilere açıklayan Tekin, ” 2014 yılında temeli atılacak kompleksin 2015 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

İlçeye 30 yıl hizmet edecek dev bir kompleks kazandıracaklarını vurgulayan Tekin,  “Bir akaryakıt istasyonu, Alaplı’daki 45 bir kişiden daha önemli. Alaplı’da köyleriyle beraber 45 bin kişi var, 45 bin kişinin yolunun açılmasıyla ilgili Karayolları hiçbir şey yapmıyor, ama ben gideyim yolun karşısına bir yere bir akaryakıt istasyonu açayım, Karayolları hemen o istasyona bir giriş yolu açıyor. Demek ki, bir akaryakıt istasyonu 45 bin kişiden daha önemli. Bunu herkes görüyor, herkes biliyor. Kavşak mesafesi önemli olmaksızın her akaryakıt istasyonuna giriş var, her akaryakıt istasyonu girişinde kavşak var. 45 bin kişinin yaşadığı Alaplı’nın giriş yolu açmayan Karayolları, bir kişinin sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna giriş-çıkış yolu ve kavşağı yapıyor. Bu burayla ilgili değil, Türkiye geneliyle ilgili. Türkiye’nin her yerinde durum böyle.” dedi.

“BÜYÜK PAZARYERİ PROJESİ”

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, projesi çıkarılan Büyük Pazaryeri Projesi’ni de, gazeteciler vasıtasıyla ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Gazetecilere, proje ile ilgili yüzeysel bilgiler veren Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Çok amaçlı olacak bu projeyle hem pazaryerini geri getirmiş olacağız, hem Alaplı’nın otopark sorununu çözeceğiz, hem de sosyal yaşam alanları açmış olacağız. “ dedi.

7 bin metrekare kapalı alan üzerine 4 kat olarak yapılacak olan Büyük Pazaryeri binasının kompleks bir bina olacağını belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Büyük Pazaryeri binasının en üst ve en alt zemin katı otopark olacak ve toplam 470 araç park edebilecek. İkinci katı sebze meyve satış alanı, üçüncü katı ise giyim satış alanı olacak. Proje içinde, kafeterya, tiyatro salonu, kültür salonu, hamam gibi çeşitli sosyal tesisler de var. Gerçekten çok amaçlı bir tesis olacak ve ilçemizin birçok ihtiyacını aynı anda karşılamış olacak. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir aksama olmaz ise bu yıl içinde temelini atacağız, en geç önümüzdeki yılın sonlarına doğru da hizmete açmayı planlıyoruz. “ dedi. Belediye Başkanı Nuri Tekin, projeyle ilgili önümüzdeki süreçte daha ayrıntılı bilgiler verileceğini de sözlerine ekledi.

“ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞI GECİKMİYOR”

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, göreve başladığından bu yana çalışanların maaşlarının da gecikmeden , hatta bazı aylar gününden de önce ödendiğini belirterek, “Çalışanlarımızın emeğine büyük saygı duyuyoruz. Onun için, maaşlarını geciktirmemeye, hatta mümkünse gününden de önce ödemeye çalışıyoruz ve ödüyoruz. Bunun yanında, ikramiye ödemelerini de yapıyoruz. Hastası olan, ya da paraya ihtiyacı bulunan çalışanlarımıza,  içerideki alacaklarından ödeme yapıyoruz, hiçbirini geri çevirmiyoruz. “ dedi.

Başkan Tekin, 100 gün ile ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“İŞ BARIŞINI BOZMADAN DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

3 Nisan’da devir aldığımız belediye yönetiminde bugün 106.  Günümüzü dolduruyoruz. Bu 106 gün içinde güzel bir çalışma temposu yakaladık ve bu tempomuzu hız kesmeden sürdürüyoruz. Göreve başladıktan sonra ilk iş olarak, çalışanlarımızı sıkmadan, işlerine olan bağlılıklarını ve sadakatlarını, çalışma motivasyonlaırını, iş barışını artırarak sağladığımız iş disiplininin, çalışma tempomuzun artmasına büyük katkısı olmuştur. Bugün gerçekten bütün birimlerimiz, disiplinlerini hiç bozmadan, uyumlu, huzurlu ve istekli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İş huzuru, iş barışı ve iş disiplinini sağlarken, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık, hiç kimseyi huzursuz etmedik.  Her personelden daha fazla verim almaya yönelik küçük çaplı görev değişikliklerini de yine iş barışını ve huzurunu bozmadan gerçekleştirdik.

“GİRİŞ YOLU SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Bu 106 gün içerisinde seçim kampanyamızdaki vaatlerimiz öncelikli olmak üzere, halkımızın bizlerden beklediği hizmetleri yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Seçim dönemindeki vaatlerimizden biri olan pazaryerini şehir merkezindeki bir noktaya taşımak için alt ve üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir aksama olmaz ise pazaryerini bu yıl sonuna kadar şehir merkezine taşımayı planlıyoruz. Seçim bildirgemizdeki vaatlerimiz arasında yer alan, bölünmüş karayolundan  Alaplı şehir merkezine giriş yolu açılması için resmi girişimlerimiz ise devam ediyor.Israrlı bir şekilde sürdürdüğümüz bu girişimlerimizden olumlu sonuç alacağımızı ümit ediyoruz.Çünkü, bu konu, bizim verdiğimiz sözü de aşan, herkesin çözümünü umutla beklediği bir sorundur. Ümidimiz ve temennimiz, ilgili kişi ve kurumların, ilçemizin halkımızın bu beklentisine hassasiyetle yaklaşması ve sorunu bir an önce çözmesidir.

“KISA SÜREDE ÇOK HİZMET YAPTIK”

Bu süre içerisindeki çalışmalarımızı ana başlıklar halinde şöyle kısaca özetlersek; Mollabey yolunda yol genişletme, çiçeklendirme, kaldırımlar ve yol güzergahları üzerinde yabani ot temizliği, çimlendirme, bozulan kaldırımların yenilenmesi, yeni imara açılan alanlara kanalizasyon altyapı hattı, mahalle aralarında çevre düzenlemesi, kavşak düzenlemeleri ,  kapalı pazaryeri ve çöp konteynırları çevresi ile cadde ve sokaklarda tazyikli su ile baştan sona temizlik, tüm yağmur suyu kanallarının temizliği, bozuk mazgal ve yolların tamiri, sokak hayvanları sorununa çözüm, şadırvan ve yapay şelalenin bakım ve onarımıyla yenilenmesi,  yeni belediye dükkanlarının yürüyüş yolarının tamamlanması ve çayboyuna ferforje korkuluk yapımı, Merkez Camii minaresinin bakım ve onarımı, tüm camilerimizin iç temizliği, bu süre içerisindeki çalışmalarımızdan bir kısmıdır. Bunun yanında, Mollabey yolu üzerinde bulunan, kullanım ömrünü tamamlamış “Belediye Garajı” olarak bilinen bakım atölyesi binasını tamamen yıktık. Boşa çıkan bu alanı, önümüzdeki aylarda en verimli şekilde değerlendireceğiz.  Belediyenin asli sorumluluğu olduğunu düşünerek, daha önce konut ve bina sakinlerinden alınan kanalizasyon bakım ve onarım ücretini de tamamen kaldırdık. Artık, bu hizmeti halkımıza ücretsiz veriyoruz. Daha önce gece açık olmayan belediye binamızı, nöbetçi personel görevlendirmek suretiyle 24 saat halkımızın iletişimine açık hale getirdik. Bütün personelimizden en yüksek verimi alabilecek bir çalışma sistemini uygulamaya başladık. Soma’da hayatını kaybeden 301 madencimiz için mevlid-i şerif ve Kuran-ı Kerim okuttuk. Bu yıl da düzenlediğimiz Geleneksel Sünnet Şöleni ile 50 çocuğumuzu sünnet ettirdik. İhtiyaç sahibi 600 vatandaşımıza, hayırseverlerimizin de katkısıyla kumanya yardımında bulunduk.

Özetle, mevcut imkanlar içerisinde, bu süre içerisinde ne yapılabilecekse, onu yapmaya çalıştık. Halkımızın istek, şikayet ve önerilerini anında değerlendirerek, duyarlı olmaya büyük özen gösterdik.

“DOĞAL AFETTEN ZARAR GÖRDÜK”

6 Haziran tarihinde, şiddetli yağmur nedeniyle sel ve su baskını felaketi yaşadık. Alaplı Çayı’nın yükselmesinden dolayı, Çay güzergahındaki belediyemize ait tesisler sular altında kaldı. Tesislerde bulunan araç gereç ve makine ekipmanları büyük zarar gördü. Açık hava depolarımızdaki çöp konteynırı, su borusu gibi malzemeler Çay sularına kapılarak denize sürüklendi. Bu malzemelerden bir kısmını denizden almayı başardık ama önemli bir kısmı kayboldu. Sel ve su baskınları nedeniyle yollarımız bozuldu, bazı bölgelerde istinat duvarları çöktü, altyapımız hasar gördü.  Yağmur öncesi aldığımız önlemlerle, sel ve su baskınları esnasında tüm ekiplerimizi seferber ederek yaptığımız çalışmalarla felaketin daha büyük boyutlara ulaşmasını önledik. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtararak olası can kayıplarının önüne geçtik. Can kaybımızın olmaması da en büyük tesellimiz oldu.

Hizmetlerimizi yoğunlaştırdığımız bir sırada meydana gelen bu doğal afet, Ramazan ayı şenlik alanı gibi planladığımız bazı hizmetlerin aksamasına sebep oldu. Bu olumsuzluklara rağmen, tempomuzu düşürmeden hizmet etmeye devam ediyoruz.

“GÜREŞLERİ, AÇIK HAVA KONSERİYLE NOKTALAYACAĞIZ”

Eylül ayında yapmayı planladığımız Geleneksel yağlı güreşlerimizi, büyük bir açık hava konseriyle bütünleştirmeyi düşünüyoruz. Belediye Plajımızı Ramazan’dan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Çocuklarımız için deniz dolgu alanı başta olmak üzere yeni oyun  ve şenlik alanları kurmak; İlçemizin belirgin noktalarındaki atıl durumda bulunan yerlere  yeni sosyal alanlar ve sosyal tesisler, piknik ve mesire alanları kurmak; mevcut sosyal tesislerimizi yenileyip, ihtiyaca cevap verir hale getirmek kısa vadedeki çalışmalarımızdan bazıları. Daha birçok projemizi, tek tek hayata geçirip, ilçemizi gıpta ile bakılan bir sahil kentine dönüştürmek en büyük hedefimizdir.  Çünkü; denizi, deresi, ormanı, sahili güneşiyle ilçemizde bu potansiyel var. Biz bu potansiyeli harekete geçireceğiz.

“HEDEF; DAHA YAŞANABİLİR BİR ALAPLI”

Daha yaşanabilir, herkesin yaşamaktan keyif duyacağı, ismini gururla söyleyebileceği bir Alaplı hepimizin ortak hedefi.  Biz, bu hedefe ulaşmak için üzerimize düşeni yapmada azimli ve kararlıyız. İnşallah, halkımızla olan bağımızı, yardımlaşma ve dayanışmamızı koruyarak bu hedefe hep beraber ulaşacağız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz