ALAPLI HABERLERİ

TEKSTİL FABRİKASI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

26 Mart 2013
1.533 kez görüntülendi

TEKSTİL FABRİKASI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Ereğli ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı. Elektrik ve sularının kesik olduğunu ifade eden işçiler maaşlarının ödenmesini istedi.

Ereğli’ye bağlı Kıyıcak köyünde Kavakderesi mevkilinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasına gelen 50’si kadın 70 işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları ve sigortalarının ödenmediğini iddia ederek iş başı yapmadı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen ve yaktıkları sobanın karşısında bekleyen işçiler, maaşlarının verilmesini istedi.

Yaklaşık 1 haftadır suların kesik olması sebebiyle lavaboları kullanamadıklarını ve bununla birlikte eşleri çalışmayan işçilerin çok zor durumda olduğunu kaydeden işçiler, iş yeri sahibini de Maliye’ye şikayet ettiklerini söyledi.

Çalışanlardan Sultan Torun yaptığı açıklamada, 30 kilometre uzaktan çalışmak için fabrikaya geldiğini ve 3 aydır maaş alamadığını savundu. İş yeri sahibine defalarca ulaşmayı denemelerine rağmen ulaşamadıklarını belirten Torun, “Arkadaşlarım ve ben 3 aydır maaş alamıyoruz. Sigortalarımız doğru düzgün ödenmiyor. Sularımız 1 haftadır akmıyor. Elektriklerimiz kesildi. Bitirmemiz gereken işlerimiz vardı. İşlerimizi bitirip paramızı almak istiyoruz. Askeri ücret diye işe girdik ama o parayı bile alamıyoruz. 3 aydır burada mağduruz. Ne yapacağımız şaşırdık. İş yeri sahibi İstanbul’da onun keyfi orada iyi iken biz burada zor günler yaşıyoruz. Biz paralarımızı istiyoruz. Paralarımızı vermezse gereken yerlere şikayet edeceğiz.”

İşçilerden Hasan Kervan ise iş yerinde çalışan ve evine ekmek dahi götüremeyen insanların olduğunu, paralarını zamanında alamadıkları için zorluk içerisinde olduklarını ifade etti.

1 saatlik yoldan geldiğini ancak 3 aydır maaş alamadığını ifade eden Nazile Şahin ise “Sigortamız yok. Asgari üretin altında çalışıyoruz. Bizim sesimizi Maliye duysun, iş yeri sahibi duysun. Kadınların şu halini görsünler. Ben kirada oturuyorum. 3 çocuğumu evde bırakıp her gün işe geliyorum. Sabahın 6’sında kalkıp geliyorum. Ne elektriğimiz var ne de suyumuz. Yetkiler bize yardımcı olsun” dedi.

Konu ile ilgili olarak telefonla ulaştığımız iş yeri sahibi Ali İhsan Geco ise açıklamasında “Her iş yerinde zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Bahsedildiği gibi 3 aylık alacağı olan işçi yok. En fazla bir aylık alacağı olan var. Bazı nedenlerden dolayı 2 aydır orayla ilgilenemiyordum. İşletmeyi yapanlar da bu işi yapamadılar. Ancak hafta sonuna kadar sorunu çözmüş olacağız.” dedi.

ALBUM ADI TEKSTİL İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI, Fotograf Mustafa Kanca on 3/26/2013 (7 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz