ALAPLI HABERLERİ

TELAFER’E YARDIM KAMPANYASI

8 Temmuz 2014
604 kez görüntülendi

TELAFER’E YARDIM KAMPANYASI

Türk Kızılayı Alaplı Şubesi “Telafer’e El Uzat”sloganı ile Irak’taki Türkmen ler için yardım kampanyası başlattı

Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit Yardımlaşma ve dayanışmanın, gönül birlikteliğinin doyasıya yaşandığı Ramazan ayında Türk Kızılayı, düzenlediği kampanyalarla yine yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardım  edecek. Kızılay, Irak’taki iç karışıklıklar nedeniyle zor günler yaşayan Türkmen  kardeşlerimize de bu dönemde yardım elini uzatacak. dedi.

“Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı” ve “Telafer’e El Uzat” sloganlarıyla düzenlediğimiz kampanyalarımız için hayırseverler vatandaşlarımızın desteklerini bir kez daha talep edeceğiz.

Ramazan ayında Gıda Kolisi, Zekat, Aşevleri ve Kızılay Gıda Kart gibi 4 farklı bağış  seçeneğimizle ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi daha güçlü uzatacağız. Bağışçılarımızın  değerli katkılarıyla bu yıl da Ramazan bereketini yardıma muhtaç insanlarımızın sofralarına  hep birlikte taşıyacağız.

Öncelikli olarak neler gerekli olan ihtiyaç malzemeleri

1. Çoçuk giyimi,

2.Çoçuk Bezi

3.Kuru gıdalar

4.Kadın İhtiyaç malzemeleri

5.Bisküvi

Irak’ta yaşanan iç karışıklıklar ve çatışmalar sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan  binlerce insan için başlatılan “Telafer İnsani Yardım Kampanyası” ile sadece güvenlik  sorunlarıyla değil, açlık ve barınma gibi daha pek çok sorunla boğuşan bölgedeki yardıma  ihtiyaç duyan insanlara yardım eli uzatacağız.

Yiğit, kampanya kapsamında toplanacak ayni ve nakdi bağışların sadece Kuzey Irak’ta yerlerinden edilen insanlar için kullanılacağını aktardı.

Konuyla ilgili 168 ücretsiz çağrı hattından bilgi alınabileceğini belirten Yiğit, banka hesaplarından ve “Irak” yazıp 2868 numarasına SMS yollayarak kampanyaya katılmanın mümkün olduğunu aktardı.

yardım1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz