ALAPLI HABERLERİ

TERÖRLE MÜCADELE KAHRAMANLARINDAN

19 Eylül 2015
709 kez görüntülendi

TERÖRLE MÜCADELE KAHRAMANLARINDAN

Alaplı İlçesinde yaşayan terör gazisi Mehmet Ulukaya, terör olaylarına karşı halkımızın birlik beraberlik içinde olması gerektiğini belirterek, Türk, Kürt kardeşliğini hiç kimsenin bozamayacağını” kaydetti.

Alaplı İlçesinde yaşayan terör gazisi Mehmet Ulukaya, terör olaylarına karşı halkımızın birlik beraberlik içinde olması gerektiğini belirterek, Türk, Kürt kardeşliğini hiç kimsenin bozamayacağını” kaydetti.

 

Ulukaya, yaptığı açıklamada,  terörle mücadelede ihtiyaç olması halinde her zaman göreve hazır olduğunu söyledi. Şırnak kırsalında 1992 yılında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayına basarak ağır yaralandığını dile getiren Ulukaya, Teskereme 4 gün kalmıştı. O zaman her Türk evladı gibi şehit olmayı çok istemiştim ancak gazi olduğunu ifade etti. Ulukaya, şunları söyledi: “Allah bize o zaman şehitlik değil gazilik nasip etti. 1992 yılında terörün en üst seviyeye çıktığı yıllardı. Şırnak kırsalında icra ettiğimiz operasyon sırasında PKK terör örgütü mensupları yola 5 kiloluk salca kutusuna tuzakladıkları mayına basarak iki ayağımı kaybettim. Ondan sonrasını hiç hatırlamıyorum. 2 ayağımı kaybettikten sonra ayaklarıma protez takılarak koltuk değnekleriyle yürümeye başladım. Dana sonra Alaplı’da Gazi büfe isimli iş yeri açarak ekmek paramı kazanmaya başladık. Evliyim ve 2 tanede çocuğum var. Son zamanlarda artan terör olayları ve her gün gelen şehit haberlerine çok üzülüyorum. Tabi Güneydoğuda yaşanan sıkıntıları orada askerlik yapmış biri olarak daha iyi biliyorum. Ülkemizde terörün sona ermesi için sadece siyasetçilerin değil halkımızın da bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Halkımızın tek vücut olması lazım. Bu ülkede Türk, Kürt yıllar boyunca hep kardeşçe yaşamıştır. Onun için terör örgütü PKK’nın bu kardeşliği bozmasına halkımızın izin vermemizi lazım. Tek bayrak altında yaşayan tek milletin insanlarıyız. Senelerdir teröre binlerce can vermiş bu ülkede şehitler değerlidir ama gazilere değer verilmediğini düşünüyorum. Vatan uğruna bedeninin bir ya da bir kaç parçasını toprağa bırakmış gencecik yaşında kolsuz, bacaksız, gözsüz kalmış evlatların bundan sonra nasıl bir hayat süreceğiyle maalesef pek ilgilenmiyoruz. Sadece vatan sağ olsun demekle olmuyor. Ben bir gazi olarak Gazilerimizi sadece gaziler gününde değil, her zaman hatırlanmasını ve değer verilmesini istiyorum. Bugün gazi olmama rağmen ülkemin ihtiyaç duyduğu zaman hemen silah altına girmeye, vatanım için her türlü şer odaklarıyla çarpışmaya hazırım. Bu ülkede binlerce yıl kardeşçe yaşadık bundan sonrada yaşarız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz