ALAPLI HABERLERİ

TERSANELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

12 Kasım 2012
617 kez görüntülendi

TERSANELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte Ereğli’deki tersaneler bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ustaoğlu Yat Gemi Sanayii A.Ş. Genel Koordinatörü Avni Biçer, tersaneyi gezen Bakan Yardımcısı Baş’a bilgi verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş beraberinde Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kaymakam İbrahim Çay, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ile birlikte Kdz.Ereğli Tersaneler Bölgesine ziyaret etti tersanecilerin sorunlarını dinledi. Ustaoğlu Gemi Tersanesi Sahip ve yöneticilerinin tersanelere ilişkin bilgilendirmenin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, altın çağını yaşayan denizcilik sektörünün Avrupa’da yaşanan krizin de etkisi ile durma noktasına geldiğini söyledi. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’in, Başbakan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ilçedeki tersanelerin yaşadığı sorunlara ilişkin verdiği dosyanın ardından bölgede yaşananları yerinde görmek için geldiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

 

Biz bugün çok aslında hızlı bir şekilde Zonguldak ilimizi daha önce İl Başkanımız ve Milletvekillerimizin bize yaptığı ziyaretler sonrasında özellikle bizim Bakanlığımızın bazı konularda bazı sorunları yerinde görmek için buraya geldik. Buradan da Bartın’a geçeceğiz ve görüşmelerimiz devam edeceğiz. Daha önce bu Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem bize bir dosya olarak Ereğli’deki tersanelerin yaşamış oldukları sorunları sayın Başbakanımıza vermiş oldukları dosyanın aynısını bize sundular. Bizde bu dosyaları inceledik, bizim tersanelerimiz sadece Ereğli’ye mahsus bir olay değil Türkiye’deki gemi sanayimiz özellikle tersanelerimiz altın çağı yaşadığı bir dönemde birden bire Avrupa’nın vuku bulan ekonomik krizden etkilenmesi sonucunda çok büyük umutlarla yapmış oldukları yatırımlar duraklama dönemine girmiştir.

 

Tabi bu süreç içerisinde güçlü olanlar bir şekilde kendini ayakta tutmaya çalışmış, daha zayıf olanlar kapatmak zorunda kalmışlardır. Türkiye’deki yerli ihtiyaçta bu kadar tersaneye iş verecek kapasitede olmadığı için maalesef tersanelerimizde istihdam gittikçe azalmıştır bunun bilinci içerisindeyiz. Bunu başta da en çok yaşayan tersanelerimiz bundan dolayı da ülkemizde denizcilikte müthiş bir çıkış yakalamışken birden bire duraklama dönemi vuku bulmuştur ben bunların geçici olduğuna inanıyorum.

 

Dünyadaki bu tür krizler zaman zaman olur zaman zaman tekrar çıkışa geçer. İnşallah kısa bir sürede Avrupa’da da bulan bu ekonomik kriz çözüm bulur. Onların yaşamış olduğu kriz Türkiye’ye çok fazla bir etki etmiyor ama dolaylı yollarla onlarla iş yapan kuruluşlarımızı etkiliyor. Temennimiz en kısa zamanda bu krizler sona erer ekonomik seviyede inşallah toparlanır bizim ülkemizdeki tersanelerimizin ekonomik gücünün de artmasına vesile olur. Bu süreç içerisinde hiç şüphesiz kuruluşlarımız kendi çabası ile farklı bir şeyler daha yaparak ayakta durmanın mücadelesini vermek zorundalar. Bunun ile ilgili bazı çözüm önerileri, desteklemeler şeklinde dosyalar faaliyetler bize intikal etmiştir. Geldik yerinde gördük inşallah elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız.

 
ALBUM ADI ULAŞTIRMA BAKAN YARDIMCISI TERSANELER BÖLGESİNDE, Fotograf Mustafa Kanca on 11/12/2012 (49 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz