ALAPLI HABERLERİ

TOKİ İÖO YANGIN TATBİKATI

5 Mart 2013
801 kez görüntülendi

TOKİ İÖO YANGIN TATBİKATI
Alaplı TOKİ İlköğretim Okulu’nda Sivil Savunma ve Deprem Haftası kapsamında, yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, okulda çıkan temsili yangına müdahale etti. Bahçedeki alevleri söndüren ekipler, mahsur kalan öğrencileri kurtardı.
Alaplı İtfaiye müdürü Sinan Taşkın ilköğretim öğrencilerine tatbikat öncesi yangın ve depremde nasıl tedbir almalıyız,neler yspmalıyız konulu görsel sunum yaparak bilgilendirdi.
Bahçede ise çıkan yangınla nasıl müdahale yapılacağı itfaiye erleri tarafından gösterilerek öğrenci ve öğretmenler çıkan yangını söndürdüler.

Kurtarma tatbikatında minik öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlülüğü sivil savunma haftası dolayısıyla TOKİ Okçular İlköğretim Okulunda kurtarma tatbikatı düzenledi.

TOKİ İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kurtarma tatbikatında İtfaiye Müdürlüğüne bağlı kurtarma ekipleri 25 metre yüksekliğindeki okul binasının çatı katından halatlar yardımıyla aşağıya indi.

Tatbikatını heyecanla izleyen öğrenciler, ekiplerin binadan inmesi sırasında çığlık attığı görüldü. Ekiplerin Türk bayrağı açması ise öğrenciler tarafından alkışla karşılandı.

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, Okul binasını yüksek olmasından dolayı öğrencilerin heyecanlandığını söyledi.

Sivil savunma haftası dolayısıyla her okulumuzda kurtarma tatbikatı yaptıklarını anlatan Taşkın şöyle konuştu;

“1-7 Mart Sivil savunma etkinlikleri kapsamında İlçemizde bulunan tüm okullarımızda deprem ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Öncelikle öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Daha sonra ise uygulamalı olarak gösteriyoruz. Binadan iniş sırasında öğrencilerimiz heyecanlı anlar yaşıyor. Ancak bu eğitimler öğrencilerimiz için çok önemli İtfaiye müdürlüğü olarak hafta içi boyunca öğrencilerimize yönelik eğitimlerimizi sürdüreceğiz.”

TOKİ İÖO YANGIN TATBİKATI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz