ALAPLI HABERLERİ

TOKİ OKÇULAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

30 Nisan 2017
1.783 kez görüntülendi

TOKİ OKÇULAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Alaplı TOKİ Okçular  İlk ve Ortaokulunda ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

TBMM’nin açılışının 97. yılı nedeni ile tüm yurtta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Alaplı TOKİ Okçular  İlk ve Ortaokulu bahçesinde velilerinde yoğun bir katılımıyla şenliklerle doyasıya kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Ercan Yalçın yaptı. Yalçın yaptığı açıklamada; “Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hoş geldiniz. Dünya da çocuklarına aryam hediye eden e bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz,ulusal varlığımızın başında gelir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından büyük bir heyecan ve mutluluk içinde bayramı kutlayan TOKİ Okçular  İlk ve Ortaokulu çocukları bugüne özel şiirlerini ve şarkılarını seslendirdi. Daha sonra öğrenciler sırasıyla hazırmış oldukları oyunları ve gösterileri müzik eşliğinde sunup 23 Nisan Bayramını doyasıya kutladı. Öğrenciler ayrıca balon patlatma, yoğurt yeme, sıcak top ve ailelerinin de yer aldığı bilgi yarışması düzenlendi. Gösterilerin ardından yarışmalarda dereceye giren örencilere ödülleri okul yönetimi tarafından verildi.

toki

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz