ALAPLI HABERLERİ

TOPLUM LİDERLERİ TEŞKİLATLANDIRMA PROJESİ ANLATILDI

26 Mart 2013
582 kez görüntülendi

TOPLUM LİDERLERİ TEŞKİLATLANDIRMA PROJESİ ANLATILDI

Türk Kızılay’ı tarafından Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarının Azaltılma Programı  bilgilendirme toplantısı Alaplı’da yapıldı.

Türkiye Kızılay Derneği tarafından  din görevlilerine öğretmenlere, emniyet görevlilerine ve muhtarlara verilecek olan  ‘Afet Zararlarını Azaltma’ konulu seminer konusunda bilgi verildi .
Türk Kızılayı  tarafından Alaplı Belediyesi  Kültür Salonunda  daire amirleri ,Emniyet müdürü , Türk Kızılayı Alaplı şubesi başkan ve yöneticileri ,din görevlileri, öğretmenler mahalle  ve köy muhtarları katıldı.

Türk Kızılayı Alaplı  Şube Başkanı Hayri Yiğit açılış konuşmasında  “Amacımız olası afet zararlarını azaltmak, Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri ile toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır.” dedi.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen toplantı ile ilgili bilgi veren Kızılay Gönüllü eğitmeni kimya mühendisi Nazmiye Uzun” Projenin öncelikli hedefi muhtarlar, öğretmenler, din görevlileri ve Toplum Destekli Polisleri kapsamaktadır. Toplum liderleri olarak belirlediğimiz, öğretmenler, muhtarlar, din görevlileri, Toplum Destekli Polisler ve diğer toplum liderleri afet öncesi hazırlık çalışmalarında ve afet çalışmaları esnasında vazgeçemediğimiz kişilerdir. Her biri bulundukları sosyal çevre içerisinde söz sahibi ve model olarak yönlendirici etkileri olan kişiler olduğundan yerel çalışmalarda ve tabana yayılan sürecinde en kolay ve hızlı çalışabilecek gruplar olarak görülmektedir. Bu sebeple zarar azaltma çalışmalarında mahalli örgütlenmenin önemi çok büyüktür. Bu model daha hızlı, etkin ve sürdürülebilir bir yapı sağlamaktadır” dedi.
Maden mühendisleri Şükran Uzun Kırömeroğlu, Emine Uzun ve Dr. Ayşen Yavuzdoğan ile kimya mühendisi Nazmiye Uzun da kendi branşlarında bilgi paylaşımında bulundu.

ALBUM ADI AFETLERE KARŞI TOPLUM LİDERLERİ OLUŞTURMA PROJESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 3/26/2013 (56 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz