ALAPLI HABERLERİ

TOSUN, İNÖNÜYÜ ANDI

24 Aralık 2014
630 kez görüntülendi

TOSUN, İNÖNÜYÜ ANDI

CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Atatürk’ün yakın silah arkadaşı Cumhuriyet Halk Partisinin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 41. yılında özlemle anıyoruz.”dedi.

Tosun, mesajında, Türkiye Cumhuriyetine Komutan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet veren İsmet İnönü, bugün çağdaş uygarlık düzeyinde geldiğimiz noktada kuşkusuz en fazla katkısı olan kişilerden birisi olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli komutanlarından biri olarak cephelerde unutulmaz zaferlerin mimarı olmuş olan İnönü’yü unutmadıklarını ifade eden Tosun, şöyle dedi:

“ Ulusal Kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkıp, çağdaş cumhuriyeti kurmak ve kalkındırmak için kolları sıvayan Atatürk ve mücadele arkadaşları, dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen, bağımsız cumhuriyeti Türk ulusunun azmi ve desteği ile kurmuşlar ve çağdaşlık yolunda emin adımlarla ilerlemişlerdir.  Türkiye’nin siyasal, sosyal ve ekonomik tarihine damga vurmuş bir devlet adamıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı iken demokrasi tarihimizin en önemli adımı olan çok partili sistemi hayata geçirmiştir. 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 41. Yıldönümünde şükranla anıyoruz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz