ALAPLI HABERLERİ

TÜKETİM VE İNSAN KONFERANSI DÜZENLENDİ

18 Nisan 2015
605 kez görüntülendi

TÜKETİM VE İNSAN KONFERANSI DÜZENLENDİ

Alaplı ilçesinde “Tüketim ve İnsan” konulu konferans düzenlendi.

Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Belediyesi, Alaplı Çevre Koruma Derneği işbirliği ile düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Alaplı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hamdi Ergül katıldı.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’ndaki konferansta konuşan Alaplı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hamdi Ergül, israf konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

İslam coğrafyasındaki topluluklarda, israf ve tasarruf kavramları olduğunu ifade eden Ergül, şunları söyledi:

“Biz de israf ve tasarruf kavramlarını bildiğimiz halde tüketim ekonomik tuzağına düşmekteyiz. Dinimize Peygamber kanalıyla gelen hadisler bize tasarrufun yapılması gerektiğini israfın yapılmaması gerektiğini öğretiyor. Dinimiz neden israfa karşı, çünkü israf demek gelecek nesillerin kaynaklarını da tüketilmesine sebep olduğu için karşıdır. Kontrolsüz tüketim doğal yaşamı da risk altında bırakıyor. Peki kontrolsüz yaşam ne demek? Atık suların kontrolsüz dağılımı, karbondioksit salınımı, toprağın kirlenmesi ve gürültü, dünyamızı en ciddi manada etkiler kavramlardır. Bu kavramlar neden olmaktadır? Doğal yaşamamız neden kirletiliyor? Bunların hepsinin nedeni hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve plansız endüstrileşmedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz