ALAPLI HABERLERİ

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ İNŞAATINA SALDIRI

12 Nisan 2014
575 kez görüntülendi

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ İNŞAATINA SALDIRI

CEM SÜRMENELİ – Somali’de, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına roketatarlarla düzenlenen saldırıda yaralanan ve Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirilen yaralılardan Recep Keskin, taburcu edildi.

Saldırıda ellerinden ve bacaklarından hafif yaralanan Recep Keskin (51), Ankara’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerekli müdahaleler yapılmasının ardından yakınları tarafından Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki evine getirildi.

Arkadaşlarının geçmiş olsun dileklerini ilettiği 3 çocuk babası Keskin, yaptığı açıklamada, Somali’ye 3 ay önce işçi olarak gittiğini, büyükelçiliğin inşaatında da çelik konstrüksiyon işinde çalıştığını söyledi.

Gece saatlerinden bir patlama sesi duyduğunu, konteynerde birlikte uyudukları arkadaşını kaldırdığını belirten Keskin, “Diğer arkadaşlara haber verdim. Atılan roket bizim konteynere isabet etti. Kamp yanmaya başladı” diye konuştu.

Kepçeyle kum dökerek alevlere müdahale ettiklerini anlatan Keskin, şunları kaydetti:

“Sonra ben ve yanımdaki arkadaşı hastaneye kaldırdılar. Orada tedavi gördükten sonra bizi hava ambulansıyla Ankara’ya getirdiler. Hastaneden taburcu olunca da evime geldim. Somali’de bir süre önce kampı kurmuştuk. Orada çok güzel çalışıyorduk, hiçbir endişemiz yoktu. Saldırıda iş yarım kaldı, iyileştiğim zaman tekrar gidip çalışacağım. Allah beni aileme bağışladı.”

Somali’de, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına roketatarlarla düzenlenen saldırıda yaralanan Muhammed Yakup Saraç (25) ve Recep Keskin (51) hava ambulansıyla Ankara’ya getirilmiş, Esenboğa Havalimanı’ndan ambulanslara alınan yaralılar, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Anadolu Ajansı

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz