ALAPLI HABERLERİ

TÜRK İŞÇİSİ MISIR’DA GÖZ ALTINA ALINDI

26 Ağustos 2013
560 kez görüntülendi

TÜRK İŞÇİSİ MISIR’DA GÖZ ALTINA ALINDI

Kdz.Ereğli Ruşenler köyünden  Mısır’a çalışmak için giden Reşat Öztürk (47) darbeciler tarafından göz altına alındı

Çalışmak için gittiği Mısır’da darbe yönetimi tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia edilen Türk işçinin ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
Tekstil teknikeri Reşat Öztürk (47), yaklaşık 2 yıl önce çalışmak için Mısır’a gitti. Suez kentinde yaşayan Öztürk’ün ailesi geçtiğimiz Perşembe günü aldıkları haberle şaşkına döndü. Öztürk’ün casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia eden 24 yılık eşi Aynur Öztürk perişan oldu. Eşinin yaklaşık 2 yıl önce bir Türk firması tarafından iş için Mısır’a gönderildiğini anlatan Aynur Öztürk, “Kısa bir süre çalıştıktan sonra orada da işsiz kaldı. Çalıştığı şirket geriye dönmesini istedi ama o, yabancı dilini geliştirmek ve Kuran öğrenmek için orada kaldı. Sanırım kaçak olarak kaldı” şeklinde konuştu.
Eşinin yaşanan ilk olaylar ve darbe sürecinde Mısır’da olduğunu dile getiren Öztürk, “Ben kendisine Mısır’daki durumun iyi olmadığını ve dönmesini istediğimi iletmiştim. Ama o, kaldığı Suez şehrinde sıkıntı olmadığını söyleyerek geri dönmek istemedi. Ben gözaltına alındığını geçen Perşembe günü öğrendim. Ayın 14’ünde tutuklanmış. Bundan haberimiz yok. Ayın 19’una kadar orada tutuklu kalıyor. Ayın 19’unda durum Mısır Konsolosluğu’na iletiliyor. Mısır Konsolosluğu da Reşat’ın kardeşine ulaşarak durumu bildiriyor. Bizim de bu şekilde haberimiz oluyor. Bu bir hafta içerisinde kendisinden hiçbir şekilde haber alamadım. Zaten mail yoluyla haberleştiğimiz için haberim olmadı. Öğrendiğimiz kadarıyla kontör yüklemek için dışarı çıktığında, Mısırlılar bunu İsrailli zannederek darp ediyorlar. O da canını kurtarmak için Mısır askerlerine sığınıyor. Askerlerde Reşat’ı tutuklayarak karakola götürüyorlar” dedi.
Eşinin herhangi bir gösteri ya da olaya karıştığını düşünmediğini de sözlerine ekleyen Öztürk, “Kendisini casuslukla suçluyorlar. Reşat casusluk yapacak bir kişiliğe sahip değil. O bir aile babası. Biz kirada oturuyoruz. Maddi olarak zor durumdayız. Oraya sadece maddi sıkıntısını giderebilmek için, iş için gitti” şeklinde konuştu.
Eşinin casuslukla suçlanmasının sebebinin, gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye gönderilmek istenmesine karşı çıkması olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, “Öğrendiğimiz kadarıyla Reşat’ın akıbeti belli değil. 15 yıl hapis veya idamla infaz edilebileceği söyleniyor. Bize Türkiye’deki yetkililerden hiç kimse ulaşmadı. Sadece Mısır Konsolosluğu’ndan Reşat’la birebir ilgilenen bir kişi aradı. Sadece gözetim altında olduğu söylendi” dedi.
Dün Mısır Başkonsolusluğu’na gittiğini anlatan Aynur Öztürk, “İlgileneceklerini söylüyorlar ama onların prosedürü nasıl işliyor bilmiyoruz. 15-20 gün gibi bir zaman çok uzun bir süre. Bizim için saatler ve dakikalar bile çok fazla. Çünkü orada cunta yönetimi var ve akıbeti belli değil. Kötü muamele mi görüyor bilmiyoruz. Tek bildiğimiz darp edildiği ve tutuklandığı. Casuslukla suçlanıyor ama o bir aile babası. Yetkililerden sağ salim Türkiye’ye, ailesine teslim edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz