ALAPLI HABERLERİ

TÜRKİYEDE İLK DEFA SİMÜLATÖRLÜ İŞ MAKİNASI KURSU

11 Kasım 2014
819 kez görüntülendi

TÜRKİYEDE İLK DEFA SİMÜLATÖRLÜ İŞ MAKİNASI KURSU

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi ve Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Türkiye’de ilk defa simülatörlü İş makinesi kursu açıldı.

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi  ile Alaplı Esnaf Sanatkarlar Odasının beraber hazırlayıp, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sundukları ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görülen ‘Profosyenel  Operatörlük İçin ,Simülatörlü Eğitim Doğru Seçim’ adlı proje sınıfının açılışı İlçemiz Kaymakamı Altuğ Çağlar,  Belediye Başkanı ,  Nuri Tekin ,İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş,  Alaplı İlçe Hakimi Ahmet Dişbudak , Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, CHP ilçe başkanı Ahmet Tosun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı   yetkilileri,Daire Müdürleri ve Okul Müdürleri tarafından gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, Türkiye’de ilk defa bir eğitim kurumunun simülatörlü İş makinesi kursu açtığını söyledi.

Kursa 200 üzerinde rekor bir başvuru olduğunu anlatan Yalınbaş, şöyle dedi:

”Ülkemizde gelişen inşaat sektörünün ve sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak; güvenli, verimli, etkili ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın standartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlanmasına yönelik; bölgemizdeki issizlik sorununa çözüm üretmek; işsizlere meslek kazandırmak ve mevcut operatörlerin uzmanlaşmasına olanak sağlamak ,yetişecek operatörleri risksiz bir ortamda düşük  maliyetli, güvenli ve etkili sanal çalışma alanında uygun operatör tekniği, makine kontrolleri ve güvenli operasyonu öğretmek için böyle bir proje hazırladık. Eğitimdeki önceliğimiz tehlikeli çalışma alanları, güvenlik ihlali durumları, ekipman hasarları, yakıt tüketimi gibi gerçek durumlardan kaynaklanan riskleri sıfıra indirgeyerek inşaat ve hafriyat sektöründe çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek yoluyla genç issizlerin istihdam imkanlarının artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Projenin  eğitim süresinin 3 hafta olup ,72 saatlik ders olduğunu söyledi. Bu eğitimler sonunda, sınavlardan başarılı olan kursiyerlere  iş makinası operatörlüğü belgesi verileceğini belirtti.

Aynı zamanda Türkiye’de Simülatörlü İş Makinesi eğitimi veren ilk ve tek okul olmalarının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Bu projenin gerçekleşmesinde ve ilçemizde proje kültürünün oluşmasında büyük katkıları olan eski kaymakamımız Sayın Yıldıray Malğaç’a, geldiği ilk günden bu yana projemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Altuğ Çağlar’a ’a ve İlçe proje koordinatörümüz Özkan Demir’e teşekkür eder;Bu  proje sayesinde yetişecek olan operatörlerin ilçemize ve Ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da, Türkiye’de ilk defa İlçemizde simülatörlü iş makinesi eğitimi verilmesi çok önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı ve İlginç bir proje olmuş, İş makinesi operatör kullanan işçi bulmak çok zor burada özelikli simülatör vasıtasıyla elaman yetiştirmek çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Simülatör üzerinde iş makinesi kullanmaya çalıştı.

From SANAL ORTAMDA İŞ MAKİNASI KURSU AÇILIŞI, posted by Mustafa Kanca on 11/11/2014 (75 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz