ALAPLI HABERLERİ

TÜRKOĞLU: “ESNAF DUYARSIZ DAVRANIYOR”

12 Mart 2015
762 kez görüntülendi

TÜRKOĞLU: “ESNAF DUYARSIZ DAVRANIYOR”

Alaplı ilçe merkezi Kılburnu mevkiinde bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılan cami çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Ramazan ayında alt katının ibadete açılması planlanıyor

Alaplı Çağlayan Cami Yaptırma Derneği Başkanı Şeref Türkoğlu ve dernek yönetimi tarafında  cami çalışmaları yerince incelendi.

Hayırseverlerin bir an önce destek vermesini gerektiğini belirten Türkoğlu şunları söyledi; “Görüldüğü gibi çalışmalar devam ediyor. Sıvası ve şap atılması bitti. Ramazan ayına kadar alt katı ibadete açmış olacağız. Üst katının betonu atıldıktan sonra kubbelere geçilecek. 18 küçük  1 tanede de büyük kubbe  var. Kubbeler ağır gidiyor tabi işçiliği çok ağır olduğundan. Buranın tam olarak biteceği konusunda kesin bir tarih yok. Müftülük ve kaymakamlıkla yaptığımız 2 senelik bir süre var bu sürede nisan ayında 1 senesi doluyor. Fazla bir tarih vermek istemiyorum ama süresinde bitiririz inşallah. Tabi bunlar hem havanın durumuna hem de para akışına bağlı. Çünkü yaptığımız bir işin en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bu saatten sonra yaptım oldu gibi bir düşüncemiz yok. Ağır olsun temiz olsun düşüncemiz var. İnşallah bölgemizde çift minareli ve en modern bir cami olacağı düşüncesindeyim. Gayret ediyoruz, vatandaşların ve hayır severlerin gayretine bağlı buranın bitmesi. Buranın bir bütçesi yok, buranın bir sermayesi yok. Köy de olsa köylüye sarma yapılır ama burada öyle bir şey söz konusu değil. Aslında buranın daha güçlü olması gerekir ama bizim insanlarımız esnafımız iki elle sarılsa kimseye ihtiyacımız olmaz.

Alaplı’da 1500 e yakın esnaf var.  Ama dilim el vermiyor söylemeye maalesef duyarsız kalınıyor. Ona rağmen biz yolumuza devam ediyoruz. Hayırseverlerin bir an önce destek vermesini istiyoruz. Sonumuz hayırlı olsun. Cami tam olarak bittiği zaman alt kat hariç bayan erkek toplam 1.000 kişilik olacak. 500 m2 inşaat alınımız var.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz