ALAPLI HABERLERİ

TÜRKOĞLU ÜRETİCİLERE EMANETE FINDIK VERMEYİN DEDİ

16 Ağustos 2013
546 kez görüntülendi

TÜRKOĞLU ÜRETİCİLERE EMANETE FINDIK VERMEYİN DEDİ

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, “fındığı ihtiyacı kadar pazara çıkartın emanete fındık vermeyin” dedi.


Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Üreticilerin fındıklarını, toptan pazara indirmesinin fiyatları olumsuz etkileyeceğine söyledi. Fındıkların ihtiyaç kadar satılması, emanete fındık bırakılmaması konusunda üreticileri bilgilendirdiklerini anlatan Türkoğlu şöyle dedi;
“Bu yıl fındık rekoltesi tahminlerin çok altında olduğundan dolayı fiyatlar yüksek seyrediyor. Bu devirde üretici fındığını pazara getirmemeli, alıcı üreticinin ayağına giderek fındığı almalı. Dolayısıyla üreticimizde artık fındığını değeriyle satmasını bilsin. Bu bir fırsattır. Madem fındık serbest piyasaya bırakıldı. Serbest piyasada fındığın fiyatını alıcı değil, üretici kendisi belirlesin. Bizim çiftçilerden isteğimiz fındığını dibinden toplamaları ve iyi kurutmalarıdır. Emanete kesinlikle fındık vermesinler emanete verilen fındık çiftçiye ihanetle geri dönmektedir. Emanete verilen fındık hemen satıldığı için piyasa dengesi bozulmaktadır.
Çiftçilerimizde fındığın yükseleceğini bekleyerek yanılmaktadırlar. Çiftçilerimiz ihtiyacı kadar fındığını satsın. Ondan sonra bakın fiyatlar nereye kadar gelecek hep beraber göreceğiz.1 ton fındığını evinde muhafaza edemiyorsa çiftçimiz ona diyecek bir sözümüz yok. Köylerde her evde fındığını, buğdayını sakladığı yerler vardır. Fındığını oralarda bekletin ihtiyacınız olduğu kadar satmaya çalışın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz