ALAPLI HABERLERİ

ÜÇÜNCÜ KAN BAĞIŞINI DÜZENLEDİLER

20 Mart 2014
713 kez görüntülendi

ÜÇÜNCÜ KAN BAĞIŞINI DÜZENLEDİLER

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kızılay’a kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

 

Geçen yıl bir günde bin 267 ünite kan toplanan üniversitede bu rakamın üzerine çıkılması hedefleniyor.

BEÜ ve Türk Kızılayı’nın birlikte gerçekleştirdiği kampanya merkez kampüsteki spor salonunda başladı. Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Özet’in de katılarak destek verdiği kampanyaya öğrenciler ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. 50 sedye ile 7 doktor eşliğinde gerçekleştirilen kampanyada öğrenciler bir taraftan kan verirken bir taraftan da müzik eşliğinde eğlendi.

BEÜ Spor Salonu’nda “Kampüsün Kanında Hayat Var” sloganıyla üçüncüsü düzenlenen kan bağışı kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenciler ve çalışanların katkılarıyla Türk Kızılayına kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Kendisi de kan bağışında bulunan Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer, 2012’deki ilk kampanyada 705, geçen yıl ise bin 267 ünite kan vererek büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Geç saatlere kadar devam edecek kampanyada geçen yılki rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini  belirten Rektör Prof. Dr. Özer, “Amacımız kanla ilgili rekor kırmak değil. Kanın her zaman sürekli ihtiyaç olduğunu hem öğrencilerimizle hem de çalışanlarımızla birlikte tüm Türkiye’ye göstermektir” dedi.

Prof.Dr. Gülsüm Özet de kampanya nedeniyle teşekkür etti.  Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Özet  hastaları adına kampanyayı düzenleyenlere ve Prof.Dr. Mahmut Özer’e  teşekkür etti. “Kan, tek kaynağı insan olan ve yerinde kullanıldığında hayat kurtaran aracımızdır” diyen Özet, şöyle konuştu: “Bizim için çok önemli. Ne kadar genç yaşta kan vermeye başlarsak verimli oluyoruz. BEÜ’den mezun oldukları halde buraya gelerek kampanyaya destek veren öğrenciler, gönüllü elçilerimiz olacak. Bundan sonra hiçbir hasta yakını, elinde kan kağıdıyla kan aramayacak. Sanki eczaneden alırmış gibi kan gelecek ve hastalar tedavi olacak” değerlendirmesinde bulundu. Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da bazı konulara liderlerin önderlik ettiğini vurgulayarak, BEÜ’nün öncülüğünde uzun yıllar kampanyayı sürdürmek istediklerini kaydetti.  Özer ve Özet, daha sonra panoya parmak izlerini bırakarak, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Gece saatlerine kadar devam edecek kampanyada öğle saatlerine kadar 400’ün üzerinde kan toplandı.

Gece saat 23.00 e kadar devam eden kan bağışında 1453 ünite kan toplandı

Warning: A size mismatch error occurred while trying to fetch the photos (the album reported 117 entries, but only 100 were returned).

From BEÜ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI, posted by Mustafa Kanca on 3/20/2014 (Showing 100 of 117 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz