ALAPLI HABERLERİ

UFKA YOLCULUK KÜLTÜR YARIŞMASI SINAVI YAPILDI

18 Mayıs 2013
604 kez görüntülendi

UFKA YOLCULUK KÜLTÜR YARIŞMASI SINAVI YAPILDI

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, tüm Türkiye’de olduğu gibi Alaplı  ilçesinde de gerçekleştirildi.

İki okulda yapılan sınava 514 kişi katıldı.

514  kişinin 120 dakika boyunca ter döktüğü yarışmada ilginç görüntüler yaşandı. Bazı anne babalar çocukları ile birlikte sınava girdi.
Sınav yeri olarak Alaplı Çok Programlı  Lisesi ve İMKB Endüstri Meslek lisesi  seçildi.  Burada toplanan yüzlerce kişi sınavın başlamasını beklemeye başladı. Genci-yaşlısı çok sayıda vatandaş sınava giriş kaydı yaptırdı.

Burada katılımcılara hitap eden Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı Rahim Kara, katılanlara teşekkür etti ve başarılar diledi. Kara, “Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam âlimi merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını Ufka Yolculuk Kültür Yarışması olarak belirledik.” dedi. Dernek olarak, lider gençler yetiştirme amaçlı seminerler, moral motivasyon amaçlı doğayla iç içe izcilik faaliyetleri yaptıklarını hatırlatan Kara, ilerleyen değişik konularda seminerler düzenleyeceklerini söyledi.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, Türkiye’nin 60 ilinde faaliyetlerini devam ettiren gençlik kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği ve desteklediği yarışma, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde yapıldı.

Yarışmanın finali 18 Mayıs günü Türkiye’nin 60 ilindeki sınav merkezlerinde saat 14.00’te başladı. Yarışmacılar 120 dakika içerisinde 100 soru cevaplandırdı. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafından hazırlandı.

Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye, il ve ilçe genelindeki sıralamaya göre ayrı ayrı ödül verilecek.

Her iki yaş kategorisinde birinciye umre, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye notebook bilgisayar, dördüncüye akıllı telefon, beşinciye ise tablet bilgisayar hediye edilecek.

Yarışmada ilk 30’a girenlere ise 100’er TL değerinde kitap takdim edilecek. İllerde ise paydaş olan gençlik kulüpleri dereceye girenlere ödüllerini verecek.

ALBUM ADI ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI SINAVı, Fotograf Mustafa Kanca on 5/18/2013 (43 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz