ALAPLI HABERLERİ

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

23 Nisan 2016
1.094 kez görüntülendi

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

Alaplı İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıt önünde düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü  vekili Arife Çevik  tarafından anıta çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını ardından tören sona erdi.

Alaplı İlçesinde törenler Alaplı Sahasında yapıldı. Burada Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve beraberindeki heyet  Alaplı Ahmet Zeki İlköğretim Okulu ve diğer okulların hazırladığı halk oyunları gösterilerini ve oyunları ilgiyle izleyerek,  bayram coşkusuna ortak oldu.

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Çağlar, Alaplı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından verildi.  

 

Alaplı Spor sahasındaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Atatürk’ün bu önemli tarihi geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini belirterek, “23 Nisan, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşı verdiği, imanı tam kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği bir gündür. Bugün, altı çizilmesi gereken bir gündür. Bugün, altı o kadar çizilecekti ki hiç unutulmayacaktı. Öylede oldu. Büyük Önder Atatürk’ün bu önemli tarihi en değerli varlığı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek anlamına anlam kattı.” diye konuştu.
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törenler öğrencilerin protokol üyelerinin bulunduğu tribün önünden geçişi ile son buldu.

yirmiüç nisan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz