ALAPLI HABERLERİ

UMREYE GİDECEK OLANLARA AŞI YAPILDI

15 Ocak 2014
629 kez görüntülendi

UMREYE GİDECEK OLANLARA AŞI YAPILDI

Alaplı’da merkez ve köylerden umreye gidebilmek için müftülüğe kayıt yaptıran 75 kişi aşı oldu.

İlçemizde Umreye gidecek vatandaşlar 15.01.2013 tarihinde Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda  toplanarak aşı yaptırdılar.
Umre mevsiminin başlamasıyla kayıt yaptıran vatandaşların menenjit aşılarını mutlaka yaptırması gerekiyor.

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş ilk umre kafilesinin 22 ocak 2013 günü ilçemizden gideceğini söyledi.
Özmerve Turizm yetkilisi Adem Turan aşı ilgili şunları söyledi; “Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığınca  önemsenen aşı yaptırma gerek vize alma işlemlerinde, gerekse gümrüklerde girişler esnasında pasaport ve vize kontrollerinden sonra dikkat edilecek hususların başında aşı kâğıtlarının varlığıdır. Bu yüzden umreye gidecek vatandaşlarımızın aşılarını bir an önce yaptırmaları gerek” dedi.
Alaplı’dan umreye gidecek olan Özmerve Tur ile 24 kişi, Vakıf Tur ile 19  kişi Vefa tur ile 20 kişi menenjit ve çoçuk felci (polio) aşılarını yaptırarak aşı kartlarını aldılar.

İlçemizden ilk kafile 22 ocak 2014  Çarşamba günü  günü ikinci kafile 24 Ocak 2014 Cuma günü gidecek. Üçüncü kafile ise 30 Ocakta yola çıkıyor

Sağlık görevlileri bu konuda “vatandaşımız umreye gidecekse bunu muhakkak yaptırmalıdır. Zira umreye her milletten insan gelmektedir. Yan yana tavaf ettikleri gibi, mescitlerde secde yapılan yerlere ister istemez aksıran bir insandan hastalık bulaşabilir. Sarılırken, temas ederken bir şekilde mevcut bir hastalığın geçme imkânı olabilir. Bunun için kısaca menenjit dediğimiz aşıların müftülüklerce belirlenen yerlere gidilip yapılması gerekebilir. Hem sağlıkları için hem de ücretsiz olarak yapılan aşı olduğu için bu konuda umrecilerin dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

From UMRECİLERE AŞI YAPILDI, posted by Mustafa Kanca on 1/15/2014 (19 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz