ALAPLI HABERLERİ

UMREYE GİDECEKLER AŞI OLDU

24 Ocak 2013
552 kez görüntülendi

UMREYE GİDECEKLER AŞI OLDU

İlçemizde Umreye gidecek vatandaşlar 23.01.2013 tarihinde Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda  toplanarak aşı yaptırdılar.
Umre mevsiminin başlamasıyla kayıt yaptıran vatandaşların menenjit aşılarını mutlaka yaptırması gerekiyor. 
Özmerve Turizm yetkilisi Adem Turan aşı ilgili şunları söyledi; “Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığınca  önemsenen aşı yaptırma gerek vize alma işlemlerinde, gerekse gümrüklerde girişler esnasında pasaport ve vize kontrollerinden sonra dikkat edilecek hususların başında aşı kâğıtlarının varlığıdır. Bu yüzden umreye gidecek vatandaşlarımızın aşılarını bir an önce yaptırmaları gerek” dedi.  
Alaplı’dan umreye gidecek olan Özmerve Tur ile 40 kişi, Vakıf Tur ile 35 kişi çoçuk felci aşılarını yaptırrak aşı kartlarını aldılar.

İlçemizden ilk kafile 27 ocak 2013 Pazar günü ikinci kafile 29 Ocak 2013 salı günü gidecek.

Sağlık görevlileri bu konuda “vatandaşımız umreye gidecekse bunu muhakkak yaptırmalıdır. Zira umreye her milletten insan gelmektedir. Yan yana tavaf ettikleri gibi, mescitlerde secde yapılan yerlere ister istemez aksıran bir insandan hastalık bulaşabilir. Sarılırken, temas ederken bir şekilde mevcut bir hastalığın geçme imkânı olabilir. Bunun için kısaca menenjit dediğimiz aşıların müftülüklerce belirlenen yerlere gidilip yapılması gerekebilir. Hem sağlıkları için hem de ücretsiz olarak yapılan aşı olduğu için bu konuda umrecilerin dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

ALBUM ADI UMREYE GİDECEKLERE AŞI YAPILDI, Fotograf Mustafa Kanca on 1/23/2013 (25 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz