ALAPLI HABERLERİ

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇİN TOPLANDILAR

25 Ağustos 2015
691 kez görüntülendi

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇİN TOPLANDILAR

Zonguldak’ın Ereğli İlçes’nde, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devri yapılarak eğitim kampüsüne dönüştürülecek eski Devlet Hastanesi arazilerinin, 2016 Ek Yatırım Programına dahil edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde bir araya gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Rektörü Mahmut Özer ve Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, ‘Ereğli eski Devlet Hastanesi’nin Fakülte olarak değerlendirilmesi’ konulu toplantı gerçekleştirdi. 
1 saat 15 dakika süren toplantının ardından gazetecilerin karşısına geçen katılımcılar, toplantı ile ilgili sonuç bildirgesini açıkladılar.
TSO Başkanı Yaşar Tetiker, basın toplantısında yaptığı konuşmada, kampüsün yapım aşaması öncesi avam projesi hazırlanacağı söyledi. Oda olarak proje maliyetlerini üstlendiklerini kaydeden Tekirer, oluşan birlikteliğe dikkat çekti, projenin ilerlemesi için el ele verilmesinin önemli olduğunu öne sürdü. Tekirer, şunları söyledi:

TETİKER: 2017 YILINDA SONUCA ÇIKARIZ
“Biz şimdiye kadar bir arya gelemiyorduk. Ama ilk defa ‘kardeş’ dediğim milletvekilim, hiçbir zaman ‘belediye başkanı’ demedim ‘kardeş’ dediğim belediye başkanım yanımda. Bu birlikteliği sağladık. Bu birlikteliği birbirinden asla ayrılmaması lazım. Bugünkü toplantımızda ise sonuç olarak şunu söyleyebiliriz. Sayın değerli belediye başkanımız, birinci derecede, işin projesiyle ilgilenmektedir. 
Başkanımız, değerli rektörümüzün de tavsiyesi üzerine İstanbul’da ‘mimar’ diye bir kurumla çalışmalarını başlatmıştır. Bizde, projenin yapım aşamasında ne kadar maddi pozisyon ve maliyet ilgilendiren bir durum varsa, Ticaret Odası olarak bizde bunu üstlendik. Projenin, süratli olabilmesi için ‘hemen bir avam proje başlatalım’ dedi. 
Avam proje ile birlikte, 2016 yılında da yatırım programına aldırmak istiyoruz. 2016 yılı yatırım programı bitti ancak ilave yatırım programına aldırabilmek için değerli milletvekilimiz çaba gösterecek, bunun ötesinde yapacağına inanıyoruz. 
Desteklerimizle birlikte bizde varız işin içinde. 2016’da bunu programa aldırdığımızda inşallah 2017 yılında da sonuca çıkarız. Orada kampüsümüz hazır olacak. Kampüsle birlikte bütün hedefimiz öğrenci sayısının arttırılmasıdır. Öğrenci sayımız hayırlı olsun. 20 bin civarı için uğraş vermekteyiz.”

ÖZER: ASLINDA BURASI, PSİKOLOJİK KIRILMA NOKTASIYDI
BEÜ Rektörü Mahmut Özer de, yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür etti. Üniversitenin ve Ereğli’nin beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:
“Projenin üniversitemize kazandırılması, üniversitemizin gelişip büyümesi için gerçekten çok önemliydi. Aslında burası, psikolojik kırılma noktasıydı. Elbirliği yapılıp bir araya gelindiği zaman, birlikten nasıl bereketin doğduğunu ortaya konulmuş oldu. Bu süreçte, başta milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu olmak üzere belediye başkanımız ve sanayi odası başkanımıza, siyasi teşkilatlara, sivil toplum örgülerine, bu kampüsün üniversiteye kazandırılmasıyla ilgili Ereğli’de çaba gösteren herkese şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.
Ereğli’de güzel başlangıç olacak. Üniversitenin beklentileri çok yüksek. Ereğli’nin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar var. Herkes güzünü bir şekilde üniversiteye doğrultu. Bizde, mümkün olduğu kadar kaliteden taviz vermeyeceğiz. Çünkü burada ki öğrenciler, ülkemizin geleceğidir. Onların imkanlarını ve eğitim altyapılarını iyileştirerek kapasitemizi arttırmak için görev geldiğim günden beri çabalıyoruz.”

UYSAL: BU BİR BAŞLANGIÇ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eğitime yapılan yatırımın, katma değeri en yüksek yatırım olduğunu belirtti. Ülkenin nitelikli insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Uysal, şunları aktardı:
“Eğitim, ben en mutlu eden şeydir. Eğitim alanında, herkes aynı masa etrafında toplandı. Bu konuda da son derece mutluyum. Ereğli halkı, eski Devlet Hastanesi arsalarının eğitim kampüsü olacağının söylenmesinin ardından bu konuya sahip çıktılar. Maddi ve manevi emeği geçenlere ile duasıyla da destek verenlere ve konuyu gündemde tuttuğunuz için siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Ne konuşursak konuşalım, ne yaparsak yapalım eninde sonunda lafı eğitime getiriyoruz. 
Çünkü bir yerde hastane, yol, bina yapılabilir. Ama en değerli olan, eğitime yapılan yatırımdır. Bu, katma değeri en yüksek olan yatırımdır. Çünkü nitelikli insanlar buralarda yetişir. Bu bir başlangıç, bundan sonraki adımların da takipçisi olacağız.”

ÇATUROĞLU: HAYALİ, ETE VE KEMİĞE BÜRÜNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, yapılacak kampüsün bittiğinde, Türkiye’ye örnek olacağını iddia etti. Hedeflerinin Zonguldak’taki eğitim kalitesini arttırmak olduğunu dile getiren Çaturoğlu, “Sayın belediye başkanımız ve Sayın Yaşar Tetiker ağabeyimiz projenin yapılması aşamasını koordine edecekler, sayın rektörüm projeyle ilgili altyapıyı yapıyor. Bizde, Kalkınma Bakanlığı’ndan proje sonuçlandıktan sonra 2016 ek bütçesine konulması noktasında elimizden ne geliyorsa tüm girişimlerde bulunacağız. 
Hedefimiz, Zonguldak ve Ereğli’mizin, eğitim noktasında layık olduğu seviyeye getirebilmektir. Ereğli’nin, eski hastanenin üniversite kampüsü olmasıyla ilgili bir hayali vardı. Biz bu hayali, ete ve kemiğe büründürmeye çalışıyoruz. İnşallah, bu konuda netice alacağız. Ereğli’mizde, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne, yapısıyla, mimarisiyle, yerleşkesiyle örnek bir eğitim kampüsü kazandırılacak” diye konuştu.

ERDEMİR’İN İSTEDİĞİ METALÜRJİ BÖLÜMÜ!..
Toplantıda, gazetecilerin soruları da yanıtlandı. Maliyet konusunda ön görü aşamasında henüz olunmadığı ifade edildi, projesinin ileriki aşamalarının ise birlikte takip edileceği kaydedildi. 
Öte yandan, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Erdemir’in ‘Metalürji Bölümü açma isteği’ hatırlatılan Rektör Mahmut Özer, bu konuyla ilgili karşılıklı müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

KATILIMCILAR
TSO hizmet binasındaki toplantıya, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Ayaz, Ereğli meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş ile TSO yöneticileri katıldı.

kampus

kampüsss

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz